News

Florin Cîțu, pe jos, pe Bulevardul Eliade! Câți oameni îl păzesc pe premierul României

05.05.2021 | 18:14
Florin Citu pe jos pe Bulevardul Eliade Cati oameni il pazesc pe premierul Romaniei
Florin Cîțu a plecat pe jos înspre casă după ce a luat masa la o terasă. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a fost surprins mergând pe jos, pe Bulevardul Eliade, spre casă. Nu este pentru prima oară când premierul României face un asemenea gest. De altfel, după ce a fost lansat programul Vinerea verde, șeful Executivului a fost zărit destul de des la plimbare înspre Palatul Victoria. 

Îmbrăcat „casual”, cu încălțăminte sport în picioare, o pereche de jeanși la care a asortat un sacou, Florin Cîțu a ieșit în evidență tocmai prin naturalețe.

ADVERTISEMENT

Cu o mască de protecție neagră, șeful miniștrilor din România și-a băgat mâinile în buzunar și a încercat să se ferească de cele câteva picături de ploaie care s-au abătut asupra Bucureștiului.

Florin Cîțu, plimbare pe jos, pe Bulevardul Eliade!

La doar câteva secunde, în spatele său a trecut un un alt bărbat, despre care mulți au transmis că era, de fapt, un angajat al serviciului de pază și protecție.

ADVERTISEMENT

De altfel, de-a lungul timpului au existat mai mulți premieri care au avut parte de SPP-iști fără număr în spate. FANATIK îți spune câți oameni îl apără pe premierul României.

Conform unui fost prim ministru, Dacian Cioloș, la Palatul Victoria există un dispozitiv cu 5 agenți de pază. „Inclusiv paza de la intrare, din Palatul Victoria, ține de SPP. Practic, toată paza clădirii ține de SPP, pentru că e sediul Guvernului”, a spus fostul șef al Executivului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dacian Cioloș a mai transmis că de multe ori, premierul nici măcar nu știe că are spatele asigurat de angajații de la Serviciul de Pază și Protecție.

Câți oameni îl păzesc pe Florin Cîțu

„Am înțeles că să nu am deloc SPP nu poate să funcționeze și atunci am vrut o echipă mai restrânsă și fără antemergător.

ADVERTISEMENT

A fost o situație, când m-am dus la aeroport o dată și am plecat mai cu întârziere și încă o dată sau de două ori când m-am dus la Cotroceni la un eveniment…

Sursa foto – hepta.ro

În rest, a fost condiția mea să nu am antemergător și să am o echipă mai restrânsă. Practic, era șoferul, ofițerul SPP care era în mașină și mai era, de obicei, o mașină în spate.

De multe ori, nu o vedeam pentru că ceream să nu mai fie o altă mașină, dar mi-am dat seama mai târziu că asta credeam doar eu. Ei aveau responsabilitatea respectivă, își luam măsurile pe care trebuie să le ia ca să protejeze. Am avut 3 ofițeri SPP care făceau cu rândul”, a spus Dacian Cioloș la Digi 24.

Ce spunea Emil Boc despre Serviciul de Pază și Protecție

Interesant este că mai toți foștii premieri au avut numai cuvinte de laudă la adresa serviciului. Emil Boc și-a adus aminte chiar și de un incident din urmă cu mai mulți ani.

Liberalul a fost fotografiat dezbrăcat atunci într-o sală de fitness. Culmea, spune Boc, imaginile au apărut și pentru că într-un fel a nesocotit sfaturile agenților de pază.

„A fost decizia mea de a merge într-o sală de sport cu caracter public, fiind avertizat de SPP că există acest risc. Eu am cerut discreţie şi protecţie doar la distanţă, asumându-mi posibilitatea unui asemenea incident.

Sursa foto – hepta.ro

A fost preţul transparenţei pe care am dorit să o am. Nici măcar atunci n-am suspectat vreo secundă complicitatea SPP, care, dimpotrivă, m-a avertizat că există un asemenea risc, pentru că ei nu pot controla fiecare cetăţean dintr-o sală de sport.

Pot să se asigure că nu eşti atacat, dar nu poţi să se uite la fiecare om care îţi face o poză dintr-un colţ. Acest Serviciu, care se regăseşte în toate ţările democratice din lume, trebuie respectat. Are profesionişti pentru care alţii din lume s-ar bate să-i aibă. Ar fi păcat ca prin această ofensivă să-i decredibilizăm”, a zis Boc pentru adevărul.ro

Viorica Dăncilă, premierul care a refuzat protecția SPP

Vă readucem aminte că Viorica Dăncilă, fosta candidată a social democraților la alegerile prezidențiale, nu a ezitat o clipă și a solicitat sfârşitul lunii ianuarie 2018 să nu mai beneficieze de protecţia ofiţerilor SPP

”Am transmis SPP că nu vreau să beneficiez de protecție. Înțeleg că toți miniștrii au aceeași opțiune și am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalitățile legale în acest sens.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Nu am nicio problemă cu ofițerii SPP, a căror muncă o respect, și nici cu instituția, însă aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens”, anunța Viorica Dăncilă.

S-a răzgândit în momentul în care România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. De remarcat că Viorica Dăncilă nu a fost singurul premier PSD care a intrat în conflict cu SPP. De-a lungul timpului a mai făcut-o și Victor Ponta.

Câți bani primește un angajat SPP

Interesant este că oamenii care lucrează în coloana oficială a premierului nu duc acasă o căruță de bani, așa cum s-ar aștepta mulți.

Aceștia îl însoțesc non stop pe șeful Executivului și au parte de un salariu decent pentru România. Sunt însă nevoiți să lucreze în ture, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Sursa foto – hepta.ro

Pentru toate acestea, încasează un salariu de cinci mii de lei. Este adevărat că merg la lucru și în weekend, dar și de sărbători, drept pentru care SPP-iștii primesc și alte bonusuri.

ADVERTISEMENT