News

Florin Cîțu, precizări importante cu privire la măsurile de relaxare. Cum vor funcționa restaurantele și terasele

14.05.2021 | 17:15
Florin Citu precizari importante cu privire la masurile de relaxare Cum vor functiona restaurantele si terasele
Florin Cîțu, precizări importante cu privire la măsurile de relaxare. Cum vor funcționa restaurantele și terasele Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a făcut câteva precizări importante cu privire la măsurile de relaxare. Printre altele, premierul a explicat cum vor funcționa restaurantele și terasele.

Restricțiile împotriva coronavirusului se vor relaxa începând cu data de 15 mai. Președintele Klaus Iohannis a anunțat schimbări importante.

ADVERTISEMENT

Masca nu va mai fi obligatorie în exterior, exceptând zonele aglomerate. De asemenea, restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost anulate.

Florin Cîțu, precizări importante cu privire la măsurile de relaxare. Cum vor funcționa restaurantele și terasele

Premierul Florin Cîțu a precizat că terasele și restaurantele nu vor rămâne deschise pe tot parcusul nopții după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare. El a mai explicat că documentul Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este finalizat.

ADVERTISEMENT

Și hotărârea de Guvern este gata, mai rămâne doar să fi aprobată. Executivul se reunește vineri seară pentru a face acest lucru.

După întâlnirea cu reprezentanții HoReCa din județul Suceava, premierul a fost întrebat despre timpul de funcționare al teraselor și restaurantelor, odată cu adoptarea noilor reglementări. Acesta a explicat că spațiile respective nu vor funcționa toată noaptea.

ADVERTISEMENT

„Veţi vedea decizia diseară, dar nu vor rămâne toată noaptea, asta este clar. Încă nu,” a subliniat șeful Executivului.

Acesta a adăugat că ședința de Guvern pentru aprobarea noilor regului va avea loc în seara zilei de vineri, de la 20:30. Cîțu a menționat că va avea loc un briefing de presă, pentru anunțarea acestora, ulterior.

ADVERTISEMENT

„Avem şedinţa de la 20.30. Voi avea un briefing de la ora 21.00. Deja am pregătit decizia CNSU, hotărârea de Guvern. Nu rămâne decât să le adoptăm.”

Prim-ministrul a explicat că a fost posibilă relaxarea anumitor restricții înainte de 1 iunie, dată anunțată inițial ca fiind cea la care noile reguli ar fi fost implementate, după discutarea indicatorilor. Premierul a menționat că au existat discuții cu președintele în acest sens.

Seful Guvernului a menționat și că s-a observat un succes al campaniei de vaccinare, mai accentuat decât era așteptat, iar acest lucru a facilitat adoptarea timpurie a unor măsurilor de relaxare. Totuși, el a subliniat că majoritatea celor discutate vor fi implementate de la 1 iunie.

Premierul a recunoscut că decizia relaxării unor măsuri de la data de 15 mai a fost luată în ziua precendentă. De sâmbătă, românii nu vor mai fi obligați să poate mască în exterior, cu excepția locurilor aglomerate ca piețele, târgurile sau stațiile de transport în comun. De asemenea, restricțiile de circulație pe timpul nopții vor fi anulate, iar magazinele revin la program normal. În plus, este permis accesul publicului la evenimentele sportive în aer liber, în limita a 25% din capaciatate.

ADVERTISEMENT