News

Florin Cîțu pregătește un document important pentru români. Ce se va schimba în următorii 10 ani

Premierul a anunțat că în ședința de guvern de joi se va aproba un document important. Acesta va produce schimbări importante pentru români în următorii zece ani.
03.06.2021 | 07:46
Florin Citu pregateste un document important pentru romani Ce se va schimba in urmatorii 10 ani
ADVERTISEMENT

Este vorba de un document de politică publică în domeniul e-guvernării. Astfel, românii vor benecifia de un acces mai facil și mai rapid la serviciile instituțiilor statului.

Ne pregătim să renunțăm la dosarul cu șină. Florin Cîțu a spus că digitalizarea României este un proiect ce se va întinde pe durata următorului deceniu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu pregătește un document important pentru români. Ce se va schimba în următorii 10 ani

Premierul a făcut anunțul pe rețelele de socializare: „simplu, rapid și în doar câteva click-uri”.

„Așa va decurge interacțiunea cu instituțiile statului! Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației,” a scris Cîțu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Nu mai avem timp de pierdut. Mâine (n.r.: joi, 3 iunie), în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani,” a adăugat acesta.

Șeful Guverunului a precizat că susține acest proces și că vor fi alocate resursele financiare necesare: „proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru transformarea digitală a României”.

ADVERTISEMENT

În anul 2020, Guvernul României a creat Autoritatea pentru Digitalizarea României. Este instituția care are ca obiectiv transformarea digitală a României și promite inlocuirea cozilor de la ghișee cu servicii online de calitate.

PNRR-ul a fost făcut public

Miercuri, 2 iunie, Guvernul României a publicat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Autoritățile au dezvăluit ce conține acesta și cum vor fi folosiți banii.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre cei aproximativ 30 de milioane de euro. Florin Cîțu a explicat că aceștia vor fi utilizați pentru autostrăzi, construirea de școli și spitale, dar și pentru renovarea spitalelor.

„Avem 29,2 miliarde de euro, vom construi aproape 450 de kilometri de autostradă, sute de școli și creșe noi. Vom renova zeci de spitale. Primul spital cu finanțare din PNRR va fi gata în 2023-2024,” a declarat primul ministru.

„Vom intra, în sfârșit, în rând cu lumea. Facem ceea ce am promis, facem ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani! Mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest program! România, hai că se poate!”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT