ADVERTISEMENT
News

Florin Cîțu pune lipsa cazurilor noi de Covid în București pe seama vaccinării: „It is that simple!”

Niciun caz nou de infectare cu coronavirus nu a fost înregistrat în București în ultimele 24 de ore, iar premierul Florin Cîțu susține că acest lucru are legătură cu rata mare de vaccinare din Capitală.
Autor: Adrian Ilie | 27.06.2021 | 16:15
Florin Cîțu pune lipsa cazurilor noi de Covid în București pe seama vaccinării: „It is that simple!”
Premierul Florin Cîțu/ Foto: Hepta

Într-o postare pe Facebook, primul-ministru Florin Cîțu afirmă că Bucureștii au ajuns în situația de a nu mai avea cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore pentru că populația din Capitală s-a vaccinat într-o proporție mai mare decât în restul țării. „It is that simple! – („Atât de simplu este!” – n.red.), a scris Cîțu.

ADVERTISEMENT

București are cea mai mare rată de vaccinare din țară. Tot în București, în ultimele 24 de ore am avut 0 (!!!) persoane infectate cu virusul SARS-COV 2. Vaccinarea este singura soluție pentru a depăși pandemia. It is that simple!”, este textul complet al postării de duminică a lui Florin Cîțu.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 46 de noi cazuri de infectare și 5 decese. La ATI sunt internate 92 persoane. Pentru prima oară de la debutul pandemiei, Bucureștiul a raportat zero cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Rata infectărilor în București, la fel cu cea de la nivel național

Rata cumulată a infectărilor în București, calculată la mia de locuitori în ultimele 14 zile este de 0,05‰. Rata coincide cu cea a infectărilor la nivel național, existând mai multe județe care au o rată mai mică.

De asemenea, în alte 20 de județe nu s-au înregistrat niciun caz nou de coronavirus, potrivit datelor oficiale ale GCS, publicate duminică la amiază.

ADVERTISEMENT

Până astăzi, 27 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.630 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 522. Dintre acestea, 92 sunt internate la ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore au survenit șapte decese ale unor persoane infectate cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, 1.888 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 837 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.791 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află alte 39 de persoane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!