News

Florin Cîţu, răspuns pentru PSD: „Nu vom schimba PNRR. Avem în el 64 de reforme care vor moderniza economia şi le vom implementa”

Florin Cîțu dă asigurări că PNRR nu va fi modificat, după ce Marcel Ciolacu spunea la începutul negocierilor pentru formarea noului Guvern că și-ar dori o discuție pe acest program.
27.11.2021 | 15:24
Florin Citu raspuns pentru PSD Nu vom schimba PNRR Avem in el 64 de reforme care vor moderniza economia si le vom implementa
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, liderul PNL, a anunțat, sâmbătă, că nu se vor aduce modificări Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Florin Cîțu a explicat că s-au purtat, deja, discuții cu reprezentanții Comisiei Europene (CE) despre cum se vor împărți banii din PNRR.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Nu vom devia traseul pentru deficitul bugetar”

Totodată, președintele liberalilor a mai dat asigurări și că cele 64 de reforme ale programului vor fi implementate pentru modernizarea economiei.

”Am negociat deja cu reprezentanţii Comisiei Europene traseul viitor pentru deficitul bugetar, nu vom devia de la acesta.

ADVERTISEMENT

Avem în PNRR toate reformele, 64 de reforme care vor moderniza economia, le vom implementa şi nu vom schimba PNRR”, a declarat Florin Cîţu pentru Euronews.

Înainte de afirmația lui Florin Cîțu, și Dan Vîlceanu, ministrul proiectelor europene a spus că nu se pot aduce ajustări PNRR-ului până în anul 2023.

ADVERTISEMENT

”Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, anunța Dan Vîlceanu în Parlament, după ce a fost audiat, miercuri, pentru funcția de ministru al proitectelor europene și în cadrul căreia a primit aviz pozitiv.

Ce declara, mai exact, Marcel Ciolacu despre PNRR

La începutul negocierilor pentru formarea actualei coaliții de guvernare (PNL-PSD-UDMR), Marcel Ciolacu, liderul PSD, își exprima dorința de renegociere a PNRR, deoarece nu vrea să-și ”asume” ce au făcut USR-iștii în timpul mandatului lor la fostul Executiv alcătuit alături de PNL.

ADVERTISEMENT

”Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană și vom negocia anumite capitole din PNRR. O spun cu toată sinceritatea.

Vom merge împreună și vom demonstra ce este sustenabil și ce nu este, ce ne angajăm, ce nu ne angajăm.Vreți să-mi asum eu tot ce a făcut USR-ul în guvern? Eu i-am văzut la televizor.

Ei n-au fost pe la guvernare… Și mai apare și Orban, nu are nicio treabă cu guvernul, n-au murit oamenii… E cum ar veni Rafila la Sănătate și n-ar face nimic…”, preciza Marcel Ciolacu la România TV.

PNRR-ul României a fost aprobat de UE în luna octombrie. Proiectul prevede alocarea a 29,2 miliarde de euro, din partea UE, pentru reforme și investitiții.

ADVERTISEMENT