News

Florin Cîțu, reacție fermă despre revenirea la restricții în România: ”Niciodată! Acum avem vaccin”

Florin Cîțu nu mai vrea să audă de revenirea la restricții în România, în pandemie. ”Niciodată!”, a fost reacția fermă a șefului Executivului.
30.08.2021 | 20:27
Florin Citu reactie ferma despre revenirea la restrictii in Romania Niciodata Acum avem vaccin
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că un nou val al infectărilor cu noul coronavirus bate la ușă, decidenții din fruntea statului nu mai vor să audă de alte restricții pentru populație.

Luni, după ședința de Guvern, premierul Florin Cîţu a declarat că autoritățile nu vor institui noi restricții, în contextul creşterii numărului de noi cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, despre revenirea la restricții în România: ”Niciodată! Acum avem vaccin”

Niciodată!”, a fost reacția instantă lui Florin Cîţu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă se pune problema introducerii de noi restricții, după ce s-au constatat creșteri ale numărului de noi cazuri de SARS-CoV-2.

Șeful Executivului a subliniat faptul că România a trecut în 2020 prin pandemie fără să existe vaccinul împotriva Covid-19. Cîțu spune că vrea să combine experiența de anul trecut cu faptul că acum avem vaccin.

ADVERTISEMENT

”Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin. Şi totuşi am avut… mersul la mall a fost deschis, deşi au fost închise foarte multe dintre magazine.

Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi – avem vaccin, avem o soluţie şi vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricţie”, a spus premierul, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii august, România a depășit borna de 1.000 de cazuri noi de coronavirus raportate pentru ultimele 24 de ore, pentru prima dată din 11 mai.

Vineri, 28 august, 1.015 cazuri noi au fost depistate după efectuarea a 43.886 de teste – 16.130 teste RT-PCR și 27.756 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 2,31%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.095.885 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 19 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 243 de persoane.

Încep să apară restricții în mai multe localități din țară

În timp ce guvernanții sunt optimiști, în țară tot mai multe zone revin la restricțiile din valul 3 al pandemiei. Luni, autoritățile județene din Arad au decis să impună restricții de circulație pe timp de noapte şi program scurt pentru magazine în localitățile Dezna şi Igneşti, în weekend, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depăşit 4 la mia de locuitori.

Anterior, și alte zone din țară cu o incidență crescută a cazurilor de Covid-19 au revenit la măsuri restrictive. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT