News

Florin Cîțu, replică pentru Marcel Ciolacu: ”Intervențiile PSD cu bocancii în economie îmi aduc aminte de PCR”

Florin Cîțu i-a dat replica lui Marcel Ciolacu, după atacurile de luni dimineață. Fostul premier al României spune că ”intervențiile PSD cu bocancii în economie” îi ”aduc aminte de PCR”.
20.06.2022 | 13:23
Florin Citu replica pentru Marcel Ciolacu Interventiile PSD cu bocancii in economie imi aduc aminte de PCR
Florin Cîțu îi răspunde lui Marcel Ciolacu: ”Intervențiile PSD cu bocancii în economie îmi aduc aminte de PCR”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Războiul declarațiilor dintre liderul PSD, Marcel Ciolacu, și fostul premier liberal Florin Cîțu continuă.

Florin Cîțu îi răspunde lui Marcel Ciolacu: ”Intervențiile PSD cu bocancii în economie îmi aduc aminte de PCR”

La câteva ore după declarația dură din această dimineață dată la sediul PSD, Marcel Ciolacu a primit o replică pe măsură de la președintele Senatului.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Florin Cîțu, le transmite social democraților să predea mandatele dacă nu sunt în stare să guverneze. Cei de la PSD sunt acuzați de ”dublă personalitate” și că declanșează un ”atac continuu asupra sectorului privat”.

Cîțu se leagă și de trecutul istoric al celor de la PSD și spune că nu este surprins de faptul că social-democrații intră cu ”bocancii în economie” pentru că PSD provine din PCR și are aceleași comportamente.

ADVERTISEMENT

”Nu putem să menținem acest climat de atac continuu asupra sectorului privat. PSD, una spune și alta face. Există o dublă personalitate în PSD.

Aceste intervenții cu bocancii în economie îmi aduc aminte de PCR. Nu e nicio surpriză, PSD provine din acel partid”, atacă Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre soluțiile pentru controlul prețurilor, fostul premier a spus că o măsură mai bună pentru România este reducerea contribuțiilor, care ar conduce la o creștere de venituri pentru toți românii. În schimb, o scădere a TVA ar însemna venituri mai mici la buget, iar acest lucru ”înseamnă că trebuie să ții sub control cheltuielile”, a adăugat el.

Potrivit lui Cîțu, soluțiile sunt reducerea inflației, menținerea deficitului sub control și ”BNR să-și facă treaba”.

ADVERTISEMENT

”Azi administrarea economiei care e făcută de PSD este sub-optimală. Dacă nu pot să facă față, nu e nicio problemă, să predea mandatul”, a mai spus el

Declarația vine în contextul în care sunt tensiuni în coaliția de guvernare, totul plecând de la unele propuneri în economie.

Florin Cîțu, atacat și de un fost ministru PSD: ”Este un electron liber care bagă bățul prin gard”

Deputatul PSD Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților și fost ministru în Guvernul Dăncilă, le cere liberalilor să ia măsuri față de ieșirile lui Florin Cîțu, un ”electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor”.

”Dragi colegi liberali, mulți de bună credință…nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor?

Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin.

Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?, a scris, pe Facebook, Daniel Suciu.

ADVERTISEMENT