News

Florin Cîțu se implică personal în reconstrucția Ucrainei. Solicitare urgentă către Comisia Europeană

Florin Cîțu s-a declarat impresionat de vizita pe care a întreprins-o, săptămâna trecută, în Ucraina. Președintele Ucreainei a decis să se implice personal în reconstrucția țării vecine.
01.05.2022 | 19:21
Florin Citu se implica personal in reconstructia Ucrainei Solicitare urgenta catre Comisia Europeana
Florin Cîțu a mers în Ucraina săptămâna trecută / Foto: Hepta / Volodymyr Tarasov/Ukrinform/ABACAPRESS.COM
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu face un pas în plus față de ceilalți oficiali europeni care au vizitat Kievul în ultimele luni, de la începerea conflictului militar cu Rusia.

Florin Cîțu cere înființarea unui post de comisar European pentru Ucraina

Fostul șef al PNL spune că a fost impresionat de orașele distruse pe care le-a vizitat și a decis să se implice personal pentru reconstrucția Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Cîțu spune că va întreprinde toate eforturile pentru ca România să propună oficial Comisiei Europene înființarea unui post de comisar European care să aibă atribuții directe în ceea ce privește reconstrucția acestui stat.

”România, este momentul! Am fost la Kiev. Am văzut în direct efectele războiului şi este cazul să ne implicăm mai mult. România ar trebui să propună oficial Comisiei Europene înfiinţarea unui post special, cu rang de comisar European, pentru a coordona împreună cu partea ucraineană reconstrucţia Ucrainei”, a scris Florin Cîțu de contul lui personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte PNL cere UE mai multe ajutoare umanitare pentru zonele afectate de război

Președintele Senatului este de părere că toate statele membre UE ar trebui să-și asume în mod egal ajutorul umanitar pe care-l asigură Ucrainei.

”UE înseamnă unitate şi este important ca toate statele să aibă aceeaşi abordare cu privire la deschiderea către Ucraina. UE trebuie să vorbească pe o singură voce, atât referitor la ajutoarele pentru Ucraina, dar şi la sancţiunile pentru Rusia”, a mai anunțat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Cîțu a fost singur în Ucraina

Florin Cîțu a vizitat Kievul într-o vizită de lucru, săptămâna trecută. El a mers în capitala Ucrainei singur, deși inițial se anunase că va face parte din aceeași delegație cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Acesta a preferat să meargă cu o zi mai devreme, în compania lui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe și a lui Nicolae Ciucă, premierul României.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și a luat parte la o ședință de lucru a guvernului de la Kiev. El a ținut și un scurt discurs în fața oficialilor ucraineni, în care a vorbit despre sprijinul umanitar pe care România l-a acordat și va continua să-l acorde statului vecin.

Florin Cîțu a revenit la Kiev după un an, precedenta lui vizită în capitala Ucrainei având loc pe vremea când era prim-ministru al României.

ADVERTISEMENT