News

Florin Cîțu se opune cu vehemență dublării alocațiilor. Ministrul susține că legea e neconstituțională

15.07.2020 | 22:12
Florin Citu se opune cu vehementa dublarii alocatiilor Ministrul sustine ca legea e neconstitutionala
ADVERTISEMENT

Legea dublării alocațiilor nu are stabilită o sursă de finanțare, deci e neconstituțională, astfel că e imposibil ca pensiile să fie dublate din 1 august 2020.

Aceasta este teoria lui Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor care îi acuză pe cei din PSD că mint „românii”, în plină pandemie de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cițu a remarcat că legea votată în Parlament privind dublarea alocațiilor copiilor nu are stabilită o sursă de finanțare.

Florin Cîțu îi acuză pe cei din PSD că mint românii și dublarea alocațiilor e ilegală

„Constituţia României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. Art. 138 – Bugetul public naţional (5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare. Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanţare. Punct. Nu mai există discuţii aici. Socialiştii trebuie să-şi asume public că au votat o lege neconstituţională şi să le ceară scuze românilor pentru că i-au minţit”, a explicat Cîţu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu că șantajează public Guvernul României, cu toate că este „din întâmplare” Președinte al Camerei Deputaților.

„Din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să nu respecte Constituţia României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieţi în România sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale românilor, iar în acelaşi timp şantajează în cel mai mizerabil mod Guvernul României. Tupeul socialiştilor este fără margini. Ameninţă public – ori dublaţi alocaţiile ori vă mătur. Şantaj pe faţă. Credeţi că Preşedintele CCR vă ieşi public să-i spună că împinge Guvernul la nerespectarea Constituţiei? Niciodată. Misery loves company“, a completat Cîţu.

ADVERTISEMENT

Guvernul Orban a sesizat CCR privind dublarea alocațiilor. Cei de la PNL doresc să mărească alocațiile, însă nu găsesc resursele financiare necesare.

Conform legii, alocațiile ar trebui dublate din 1 august, însă Ludovic Orban a declarat că nu există bani la buget pentru un astfel de efort financiar.

ADVERTISEMENT

PSD a amenințat Guvernul Orban cu moțiune de cenzură dacă nu va dubla alocațiile din 1 august, prin vocea președintelui interimar Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT