News

Florin Cîțu, după vaccinare: ”Am făcut-o atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu”. Update

16.01.2021 | 12:38
Florin Citu dupa vaccinare Am facuto atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu Update
Florin Cîțu s-a vaccinat anti-Covid. Tricoul cu mesaj special purtat de premier. Foto: captură
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a urmat exemplul lui Klaus Iohannis și s-a vaccinat anti-Covid.


Premierul s-a vaccinat împotriva Covid-19. ”Împreună învingem pandemia”

Update ora 12:00/ Florin Cîțu și-a trecut numele pe lista celor vaccinați contra noului coronavirus. Momentul a avut loc la Spitalul Militar Carol Davila.

”Mă bucur că am putut să mă vaccinez. Am făcut-o atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu. Este important să înțelegem că doar măsurile, vaccinul și tratamentele care apar, doar așa putem să învingem pandemia”, a declarat premierul după ce s-a vaccinat.

ADVERTISEMENT

Cîțu: ”Nu mi-am dat seama când am făcut vaccinul. A fost foarte ușor”

Florin Cîțu și-a făcut apariția la spital cu un tricou pe care era inscripționat mesajul ”Împreună învingem pandemia”.

”Obiectivul rămâne 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie”, a precizat prim-ministrul în conferința de presă susținută după vaccinare.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială / Momentul are loc sâmbătă, la ora 12:00, la Spitalul Militar Carol Davila.  ”Mă vaccinez și va fi public”, a anunțat Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

În urmă cu o zi s-a vaccinat și președintele Klaus Iohannis la Spitalul Militar din Capitală. Șeful statului a dat startul  celei de-a doua etape a campaniei de imunizare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu se vaccinează contra Covid-19. Vineri a fost rândul președintelui Klaus Iohannis

“E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, e eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a spus președintele, vineri, după vaccinare.

„Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a adăugat el.

Vineri, 15 ianuarie, s-a dat startul în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Aproximativ 50000 de români s-au programat în prima oră în care a funcţionat platforma, a transmis coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi cele care asigură activităţi esenţiale.

ADVERTISEMENT

Până la 15 ianuarie, 168.705 cadre medicale se vaccinaseră deja din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa 1.

Prima etapă de vaccinare a început la data de 27 decembrie 2020. Vineri a început faza a doua, iar autoritățile au transmis că din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel, conform Digi24.

ADVERTISEMENT