News

Florin Cîțu, anunț important după ședința cu liderii coaliției. Premierul și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Update

Florin Cîțu a avut, marți, o ședință cu Ludovic Orban și liderii coaliției de guvernare. Aceasta este prima întâlnire după scandalul arestării premierului din SUA.
18.08.2021 | 21:22
Florin Citu anunt important dupa sedinta cu liderii coalitiei Premierul sia anuntat candidatura la sefia PNL Update
ADVERTISEMENT
18-08-2021
18:11

Rareș Bogdan, despre lupta politică din PNL. Ce se va întâmpla cu partidul

Claudiu Pândaru: “Pictați un tablou al unei competiții politice. Nu vi se pare că s-au depășit puțin niște linii roșii?”

Rareș Bogdan: “Sunt unele tușe groase aruncate în spațiul public de către actualul președinte al partidului nostru și am fost nevoiți să răspundem, dar nu vor duce la ce spun mulți, la scindare. După ce se vor termina alegerile, ne așezăm la masă și mergem mai departe.”

17-08-2021
20:46

Florin Cîțu, gata să-și depună candidatura pentru șefia PNL

Florin Cîțu a declarat la ieșirea din Vila Lac, după ședința cu liderii coaliției, că este pe punctul de a-și depune candidatura pentru șefia PNL, lucru pe care îl va face undeva spre a doua parte a săptămânii viitoare. Ludovic Orban a lipsit de la întrunire. 

„Am discutat strategia pentru perioada următoare pentru că intră în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie. Nu a venit târziu, susținerea a venit când trebuie, totul este bine, mergem înainte…

Sunt un om politic pe picioarele mele, nu a fost nici un reproș. Mâine avem un BPN convocat de această echipă și unde vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a spus politicianul, potrivit Antena 3

Luni, 16 august, la Palatul Victoria, va avea loc o ședință extrem de importantă a coaliției la care vor participa premierul Florin Cîțu, președintele PNL Ludovic Orban, precum și liderii USR PLUS și UDMR.

Întâlnirea este prima dintre premier și cele mai importante voci din coaliție, după scandalul izbucnit săptămâna trecută legat de arestarea premierului în SUA.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, prima întâlnire cu liderul PNL, Ludovic Orban, și liderii coaliției, după scandalul arestării din SUA

Ședința liderilor coaliției va începe la ora 17:00, anunță Adevărul. Ea vine în contextul în care premierul Cîțu a fost criticat dur de o parte dintre colegii din PNL, dar mai ales de unele voci din USR PLUS, din cauza dezvăluirilor legate de trecutul său controversat de peste ocean.

Chiar liderul PNL, Ludovic Orban, i-a cerut sâmbătă contracandidatului său la șefia partidului, Florin Cîţu, să le ceară scuze românilor pentru că nu a avut ”curajul şi onestitatea” de a le spune despre episodul din Statele Unite ale Americii, unde a fost reținut pentru două zile după ce a fost prins băut la volan.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, Orban a spus că premierul ar trebui să îi ceară și lui scuze pentru că nu i-a mărturisit niciodată că ”a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului”.

”Îi solicit colegului meu Florin Cîţu ca, în următoarea declaraţie publică, să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viaţa lui.

ADVERTISEMENT

Şi ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului, în toate discuţiile pe care le-am avut atunci când a obţinut susţinerea mea pentru cele mai importante funcţii în stat”, a scris Ludovic Orban, sâmbătă, pe site-ul de socializare.

Florin Cîțu, după atacurile din ultimele zile: ”Nu îmi dau demisia”

În ultimele zile, în spațiul public a apărut informația că liderii USR PLUS ar fi analizat inclusiv posibilitatea de a cere demisia premierului, după scandalul dezvăluirilor privind trecutul acestuia.

ADVERTISEMENT

Conform Digi24, aceștia au avut joi seara o ședință a Biroului Național în care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea guvernului din care fac parte, precum și în legătură cu premierul Florin Cîțu. Liderii USR PLUS sunt supărați că premierul nu-i privește ”ca pe niște parteneri de coaliție” și au fost mai multe voci care au cerut demiterea acestuia.

Ulterior, Florin Cîțu a ieșit public într-o conferință de presă și a spus că nu ia în calcul plecarea din fruntea Executivului.

”Nu m-am gândit să-mi dau demisia, avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt.

Niciodată nu trebuie amestecate alcoolul și condusul, mi-am învățat lecția, poate că e nevoie și în România să ne uităm la legislație. Această toleranță zero ar putea fi implementată și în România. Este un moment la care nu te uiți vrei să ți-l aduci aminte. Este o situație prin care nu am vrut să mai trec niciodată”, a spus premierul, sâmbătă.

ADVERTISEMENT