News

Florin Cîțu şi-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătății către Andrei Baciu, secretar de stat în MS

15.04.2021 | 14:44
Florin Citu sia delegat atributiile de ministru interimar al Sanatatii catre Andrei Baciu secretar de stat in MS
ADVERTISEMENT

La doar o zi după ce a preluat postul interimar de la Sănătate, premierul Florin Cîțu și-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat în MS Andrei Baciu.

Miercuri, la scurt timp după demiterea lui Vlad Voiculescu, prim-ministrul României a preluat interimatul la Sănătate, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat să fie ministru interimar al Sănătății.

ADVERTISEMENT

Întrebat, joi dimineață, înainte de ședința cu directorii DSP din țară, dacă va prelua o parte din atribuțiile ministrului interimar al Sănătăţii, Andrei Baciu a spus că aceasta este o decizie pe care o va lua premierul.

Florin Cîțu și-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătății către Andrei Baciu

Joi, 14 aprilie, Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat din MS Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătății, scrie Agerpres care citează surse oficiale.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după refuzul lui Dan Barna de a fi interimar la Sănătate, atribuțiile de ministru interimar fuseseră preluate de Florin Cîțu.

”Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, declara Florin Cîţu, miercuri seara, la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Cine este Andrei Baciu

Andrei Baciu (34 de ani) a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în 2019 după ce, în 2015, a fost retras de postul de ministru al Sănătăţii.

Baciu, care a fost nominalizat în 2015 de către guvernul Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Andrei Baciu este chirurg cardiovascular și a fost de-a lungul ultimilor ani și consilier în cabinetul fostului ministrul al Sănătății, Victor Costache.

În prezent, acesta este vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

ADVERTISEMENT