News

Florin Cîțu și Natalia Gavriliță, premierul din Republica Moldova, au agreat organizarea unei ședințe comune la Chișinău

Premierii din Republica Moldova și România au agreat organizarea unei ședințe comune la Chișinău
10.08.2021 | 09:29
Florin Citu si Natalia Gavrilita premierul din Republica Moldova au agreat organizarea unei sedinte comune la Chisinau
ADVERTISEMENT

Cei doi șefi ai Guvernului au agreat că o întrevedere este necesară și au stabilit mai multe detalii referitoare la aceasta. Florin Cîțu și Natalia Gavriliță au discutat la telefon, luni seară.

Premierii din Republica Moldova și România au agreat organizarea unei ședințe. Aceasta va avea loc la Chișinău

Cea care a inițiat această discuție a fost Natalia Gavriliță, care a ținut să îi mulțumească premierului român pentru mesajul de felicitare transmis odată cu învestirea acesteia în funcție.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul din Moldova nu a uitat să acorde mulțumiri pentru tot sprijinul pe care țara noastră l-a oferit acestui stat în cadrul pandemiei de coronavirus, când au fost donate vaccinuri.

Totodată, un alt subiect de discuții între cei doi lideri a fost parcursul european al Republicii Moldova, care a fost sprijinit de țara noastră, lucru pe care Natalia Gavriliță a ținut să îl precizeze, fiind recunoscătoare, conform Deschide.md.

ADVERTISEMENT

Ce au discutat cei doi șefi de Guvern la telefon

De asemenea, Florin Cîțu și Natalia Gavriliță au vorbit și despre necesitatea de a fi reluarat acordul interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă, dar și despre faptul că acesta ar trebui extins.

Mai mult decât atât, aceștia au stabilit și că va fi creat un grup de lucru pentru ca toate detaliile acestui acord să fie puse la punct.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei discuții, premierul și-a exprimat sprijinul complet pentru noul guvern de la Chișinău.

De asemenea, prim-ministrul din țara noastră și-a exprimat dorința de a începe realizarea agendei de cooperare bilaterală dintre cele două state, aceasta fiind în conformitate cu Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a transmis un mesaj de felicitare pentru premierul Natalia Gavriliță și pentru Guvernul său încă de când acesta a primit învestirea și, mai mult, spunea că este un „partener deplin angajat” pentru Moldova.

„Mult succes noului guvern al Republicii Moldova, care a primit, astăzi, votul de învestitură, la Chișinău!

Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european.

Găsiți în guvernul României și în mine, personal, un partener angajat deplin în demersurile pentru toate aceste direcții”, a postat Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook, la acel moment.

ADVERTISEMENT