News

Florin Cîțu spune că salvarea PNL stă în ruperea coaliției. Candidatura comună, o „lebădă neagră”

Florin Cîțu spune cum se poate salva PNL de coaliția „toxică”. Candidatura comună la Primăria Capitalei, o „lebădă neagră”
22.04.2024 | 13:21
Florin Citu spune ca salvarea PNL sta in ruperea coalitiei Candidatura comuna o lebada neagra
Florin Cîțu spune că actuala coaliție PSD-PNL este „toxică” și „expirată” / Foto: Facebook, Florin Cîțu
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, fost premier și lider PNL, a declarat că liberalii nu „se mai pot salva” decât dacă „rup Coaliția până la alegeri”. Cîțu a denumit „lebădă neagră” candidatura comună PSD-PNL la Primăria Generală.

„Coaliția toxică” și „lebăda neagră” de la Primăria Capitalei

Fostul premier Florin Cîțu a afirmat că actuala coaliție PSD-PNL este una „toxică” pentru români și că candidatura comună la Primăria Capitalei este „o lebădă neagră”.

ADVERTISEMENT

Cîțu a legat candidatura comună la PMB de această expresie (Black Swan Event), folosită cu precădere în lumea finanțelor. Un eveniment de tip „lebădă neagră” este un eveniment sau o întâmplare puternic negativă, care este imposibil de prevăzut.

Cu alte cuvinte, evenimentele de tip lebădă neagră sunt unele care sunt neașteptate și imposibil de cunoscut. Termenul a fost popularizat de fostul trader de pe Wall Street, Nassim Nicholas Taleb, care a scris despre acest concept în cartea sa din 2001.

ADVERTISEMENT

„Candidatura comună la PMB, o adevarată ‘lebădă neagră’. Mai este cineva care nu vede că această coaliție toxică pentru România este expirată? A expirat din momentul în care împreună au decis să crească taxele românilor în iulie 2022. De atunci este ținută pe aparate”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa Facebook.

„PNL se mai poate salva dacă rupe coaliția până în alegeri”

Sub actuala Coaliție, a continuat Cîțu, românii au cunoscut cele mai mare taxe și cele mai mari creșteri de prețuri, ca urmare a deciziilor Guvernului Marcel Ciolacu, care a „impus artificial” mult invocata stabilitate. Florin Cîțu a mai spus și că singura cale de salvare pentru PNL este să rupă alianța cu PSD până la alegeri.

ADVERTISEMENT

„Dar chiar și din această stare a făcut mai mult rău românilor decât orice altă guvernare. Niciodată în istorie nu au fost loviți românii concomitent, trei ani la rând, de creșterea taxelor, a prețurilor și a dobânzilor din cauza deciziilor guvernului.

O stabilitate impusă artificial întotdeauna explodează cu efecte îngrozitoare. V-am spus că vedem un veritabil eveniment de ‘lebădă neagră’ la candidatura pentru PMB. Lebăda neagră a lovit. Urmează efectele.

ADVERTISEMENT

PNL se mai poate salva dacă rupe coaliția până în alegeri. Pentru asta trebuie curaj, viziune și să pui pe primul loc interesul românilor”, se arată în mesajul lui Florin Cîțu. Coaliția PSD-PNL se află în ședință, luni, pentru a decide dacă îl mai susține sau nu pe candidatul comun la PMB, medicul Cătălin Cîrstoiu.

 

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Stai la curte, poți să fii amendat. Gestul care golește buzunarele
Stai la curte, poți să fii amendat. Gestul care golește buzunarele
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion