Florin Cîțu: ”Suntem cea mai responsabilă țară din Uniunea Europeană”. Cât va crește datoria publică

Robert Cristea   
în HotNews
28/10/2020, 22:09
Florin Cîțu: ”Suntem cea mai responsabilă țară din Uniunea Europeană”. Cât va crește datoria publică
Florin Cîțu: ”Suntem cea mai responsabilă țară din Uniunea Europeană”. Cât crește datoria publică. Foto: Hepta.ro

Florin Cîțu a vorbit miercuri seară despre datoria publică, dar și despre criza economică care bate la porțile țărilor din Uniunea Europeană.

Ministrul Finanțelor a precizat că economiile își vor reveni mai repede decât la criza din 2008. Florin Cîțu crede că se va întâmpla acest lucru pentru că ”țările au învățat din greșelile din trecut” și sunt mai pregătite să reziste acum.

”Omenirea trece prin cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. (…) Suntem cea mai responsabilă țară din Uniunea Europeană,” a spus Cîțu într-o intervenție la Realitatea Plus.

Florin Cîțu, despre criza economică: Guvernul socialist și-a bătut joc timp de 3 ani

Florin Cîțu a lăudat modul în care România a gestionat criza până acum și a blamat cei trei ani de guvernare PSD.

”Datoria publică crește cu 20% în UE, dar în România va crește doar cu 7%,” a spus ministrul Finanțelor.

”Nu vom crește taxele. Noi dorim taxe mici și puține, dar care sunt plătite de toată lumea,” a adăugat Cîțu. 

Acesta a precizat că prin împrumuturi folosite inteligent România poate să iasă bine din această perioadă dificilă care afectează toate țările din Uniunea Europeană.

“Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor. Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe. În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat Florin Cîțu.

Când va fi prezentat bugetul

“Am văzut dezinformarea grosolană din partea socialiștilor. Nu știu dacă e doar prostie, dacă este manipulare sau sunt amândouă. Cel care e azi președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a votat în martie 2013 și a schimbat legea. După acel vot, nu știu de ce nu își amintește, s-a schimbat legea și guvernul prezinta bugetul în anii electorali la 15 zile după învestire.

Asta a votat Ciolacu. Că nu își amintește, asta e. Că încearcă să mintă este mult mai grav. Dar, guvernul învestit nou va fi cel care va prezenta bugetul pe anul viitor. Așa a fost și în 2017. Bugetul a fost prezentat în februarie. Și în 2019 la fel.” – Florin Cîțu.

Închide ×