News

Florin Cîțu răspunde acuzațiilor privind trădarea românilor prin alianța cu PSD: ”PNL va lupta pentru principii liberale”

Florin Cîțu a oferit, joi, un răspuns pentru cei care au acuzat PNL-ul de trădare după alianța la guvernare cu PSD. Președintele liberalilor dă asigurări că miniștrii formațiunii sale vor lupta pentru principii liberale.
25.11.2021 | 12:20
Florin Citu raspunde acuzatiilor privind tradarea romanilor prin alianta cu PSD PNL va lupta pentru principii liberale
ADVERTISEMENT

Multe voci din spațiul public au lansat critici dure la adresa PNL după ce formațiunea condusă de Florin Cîțu a abandonat coaliția cu USR și s-a aliat cu ”eternul rival” PSD.

Noul președinte al Senatului afirmă că, în acest moment, țara are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitatea românilor.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu nu consideră alianța cu PSD o trădare a românilor

Cîțu îi asigură pe votanții PNL că partidul pe care îl conduce se va lupta în continuare pentru principiile liberale în noul Executiv, chiar dacă sunt acum colegi cu cei de la PSD.

”E nevoie de un guvern cât mai repede. Constituția spune foarte clar ce spune în schimbarea unui ministru. Este atribuția premierului. Sper să nu ajungem la această situație.

ADVERTISEMENT

Românii ne-au votat pentru principiile liberale. Și în această coaliție PNL va lupta pentru aceste principii”, a spus Florin Cîțu, joi dimineața, înainte de ședința de învestitură a Guvernului Ciucă.

Liderul PNL a anunţat joi dimineaţă, semnarea acordului de guvernare al coaliţiei, precizând că este un ”acord normal”.

ADVERTISEMENT

”Era normal, s-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Conţinutul l-aţi văzut dumneavoastră zilele trecute, a fost în presă. Este un acord normal”, a declarat Cîţu.

În ceea ce privește rotația în vârful Guvernului, care ar trebui să aibă loc pe 25 mai 2023, când Nicolae Ciucă va trebui să lase locul liderului PSD Marcel Ciolacu, liderul PNL a admis că acest lucru se va întâmpla, deşi nu există o procedură clară în acord.

ADVERTISEMENT

”Asta se va întâmpla. Nu spune asta în acord, nu există o procedură clară, dar avem Constituţia care spune că se poate schimba un Guvern doar prin moţiune sau prin demisie”, a adăugat Florin Cîţu.

Alianța PNL – PSD, consfințită joi în Parlament, prin votul pentru Guvernul Ciucă

Joi, 25 noiembrie, Cabinetul Nicolae Ciucă este prezent în Parlament pentru învestitură. Nicolae Ciucă urmează să fie votat joi în funcția de prim-ministru în Parlament, de larga majoritate PSD-PNL-UDMR plus cei de la Minorități.

Împreună, PSD, PNL și UDMR au 303 voturi, mult peste cele 234 necesare pentru învestire. În plus, coaliția de guvernare se așteaptă să beneficieze și de cele 18 voturi ale deputaților din grupul minoritățile naționale.

Cu o zi în urmă, propunerile de miniștri din cabinetul Ciucă au primit fără nicio problemă avize favorabile în comisiile parlamentare.

ADVERTISEMENT