News

Florin Cîțu trage un semnal de alarmă. ”Un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”

28.04.2021 | 23:38
Florin Citu trage un semnal de alarma Un Bucuresti fara buget inseamna probleme pentru toata lumea
Florin Cîțu trage un semnal de alarmă. ”Un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu trage un semnal de alarmă și cere o rezolvare cât mai rapidă a problemei bugetului Capitalei. Premierul a avertizat că ”un Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”.

Prim-ministrul a explicat că bugetul nu a fost discutat în ședința coaliţiei de miercuri seară, dar a menționat că a vorbit cu vicepremierul Dan Barna despre acest subiect, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

„Nu am discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei. Am discutat cu domnul preşedinte Barna şi vom media dacă este nevoie”, a spus Cîţu după ședința coaliției.

Florin Cîțu cere o rezolvare rapidă a crizei din Capitală

„E important să avem un buget la Bucureşti, pentru că orice întârziere a bugetului municipiului Bucureşti însemnă întârzieri de investiţii, întârzieri de facturi care se vor întoarce apoi şi nu vreau să ajungem să cerem bani de la bugetul de stat”, a spus Cîțu.

ADVERTISEMENT

Bugetul Capitalei a fost respins în ședința de astăzi cu 17 voturi pentru, 22 împotrivă și 14 abțineri.

Care ar fi soluția de compromis?

Soluţia de compromis este să avem un buget cât mai repede. Este nevoie să deblocăm această situație cât mai repede pentru că un București fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Bugetul a fost respins miercuri, 28 aprilie. Consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut. Aceștia au transmis că veniturile „nu sunt realiste”.

Reacția lui Nicușor Dan: ”Sunt uluit”

”Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului.

ADVERTISEMENT

Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan, prezent la ședința CGMB de miercuri.

ADVERTISEMENT