News

Florin Cîțu, un nou atac la adresa partenerilor de guvernare: “Coaliția cu PSD nu e naturală”

Alianța dintre PSD și PNL nu este una naturală sau cu care Florin Cîțu se simte confortabil, el explicând că liberalii ar trebui să fie cei care să propună măsuri pentru redresarea economică.
02.05.2022 | 12:55
Florin Citu un nou atac la adresa partenerilor de guvernare Coalitia cu PSD nu e naturala
Florin Cîțu crede că alianța dintre PSD și PNL nu este una naturală. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut conducerea Guvernului și la doar câteva luni și conducerea Partidului Național Liberal, Florin Cîțu lansează noi atacuri la adresa principalilor parteneri de guvernare, mai exact PSD.

Alianța cu PSD, nenaturală

Într-un interviu pe care l-a dat luni dimineață, Florin Cîțu a vorbit despre alianța dintre partidul pe care l-a condus și PSD, numind-o un compromis. El a ținut să sublinieze că actuala coaliție nu i se pare naturală.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat faptul că, informațiile apărute în spațiul public la finalul lunii martie indicau tensiunile dintre Florin Cîțu și conducerea PSD ca unul dintre motivele pentru care s-a decis înlocuirea acestuia de la șefia PNL.

El a explicat că a ajuns la această concluzie deoarece, în acest moment, PNL colaborează cu partidul care a luată măsuri “antieconomice și antiromâni” și că, din această cauză a fost forțat să renunțe la poziția de președinte al liberalilor.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, cu PSD a fost un compromis. Nu era ceva ce era natural şi poate de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine această coaliţie nu e naturală. (…) După ce am corectat trei ani de măsuri antieconomice şi antiromâni, putem acum să stăm la masă cu aceeaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel?!”,  a declarat Florin Cîțu.

Fostul președinte al liberalilor a mai adăugat că partidul pe care l-a condus a fost cel care a propus politici economice benefice. Din acest motiv, tot PNL ar trebui să fie cel care coordonează eforturile de ieșire din criza actuală.

ADVERTISEMENT

“În ultimii 5 ani, PNL a fost cel care a livrat creştere economică, venituri la buget şi a eliminat taxe, nu PSD. Dacă cineva avea ascendent în modul în care administrezi o economie în criză era PNL şi, totuşi, în această coaliţie, orice măsură venea din partea PNL sau a mea era sabotată”, a mai adăugat Cîțu.

Un nou atac, la scurt timp

La câteva ore după interviu, Florin Cîțu a ținut o conferință de presă pe holurile Parlamentului, în care a reluat, în mare aceleași teme. El a subliniat, din nou, faptul că este de părere că PNL ar trebuie să propună măsurile economice în contextul actual.

ADVERTISEMENT

“Nu este niciun motiv pentru care măsurile social-democraților să aibă ascendent. Știm foarte bine că în perioada 2017-2019 au luat tot felul de măsuri de redus taxe și antiromâni pe care noi (n.r. PNL) le-am scos în 2020 și 2021 și economia a funcționat foarte bine.

Când vine vorba de administrarea economiei, Partidul Național Liberal a arătat că știe ce face. A demonstrat anul trecut și în 2020. Dacă vrem în continuare să avem o economie administrată bine, soluțiile ar trebui să vină de la PNL și nu din partea cealaltă. Ceea ce am văzut eu a fost pe invers și nu este ceva nou”, a concluzionat Cîțu.

ADVERTISEMENT