News

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor efectua o vizită în Ucraina. Când va avea loc deplasarea. Update

Florin Cîțu, președintele Senatului României, și Marcel Ciolacu, omologul său din Camera Deputaților, vor efectua o vizită oficială în Ucraina. Evenimentul va avea loc la finele acestei luni.
13.04.2022 | 17:48
Florin Citu si Marcel Ciolacu vor efectua o vizita in Ucraina Cand va avea loc deplasarea Update
ADVERTISEMENT
13-04-2022
14:50

Marcel Ciolacu merge și el în Ucraina. Când are loc vizita

Alături de președintele Senatului, Florin Cîțu, în Ucraina va merge și liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Invitația pentru cei doi șefi ai Parlamentului României a fost primită de la președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Scopul vizitei oficialilor români este legat de implicarea României în reconstrucția Ucrainei.

Deplasarea va avea loc pe 27 aprilie, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților. 

”Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități.

Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război”, potrivit anunțului oficial.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, va fi primul lider politic important din România care vizitează Ucraina după declanșarea invaziei ruse.

Florin Cîțu pleacă în Ucraina. Posibilă întâlnire cu Volodimir Zelenski

Săptămâna viitoare, Florin Cîţu va merge la Kiev. În Capitala Ucrainei, acesta încearcă să se vadă și cu președintele Volodimir Zelenski, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

În aceste zile se fac demersuri între partea română şi partea ucraineană pentru stabilirea calendarului exact al vizitei.

Sursa citată mai scrie că deplasarea lui Cîțu ar fi una mai extinsă. Nu se ştie exact pe câte zile se va întinde această vizită, ci doar că ar urma să înceapă miercurea viitoare.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a intermediat discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României

Reamintim că, la finalul lunii martie, Florin Cîțu este cel care a intermediat discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României.

”Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris Florin Cîțu, pe Twitter, pe 30 martie.

Ce alți politicieni români au vizitat Ucraina în această perioadă

În weekendul trecut, ​deputații Filip Havârneanu şi Diana Stoica, precum şi europarlamentarul Vlad Gheorghe, toţi membri USR, s-au aflat timp de trei zile în regiunea Kiev, alături de alţi aleşi din 11 state europene.

ADVERTISEMENT

USR a anunțat, într-un comunicat, că cei trei au fost primii politicieni români care au ajuns la Kiev de la începutul războiului. Aceștia s-au deplasat în zona capitalei Ucrainei în perioada 7-9 aprilie, alături de parlamentari şi europarlamentari din 11 ţări ale UE.

”Primii demnitari români care ajung la Kiev de la începutul războiului. La Kiev, Bucha și Irpin.

Locurile unde armata lui Putin a comis un masacru, crime abominabile pe care nu credeam că le mai putem vedea. Crimele atroce ale lui Putin sunt o linie roșie pentru întreaga lume civilizată și trebuie pedepsite”, a scris formațiunea, pe Facebook.

ADVERTISEMENT