News

Florin Cîțu va fi verificat de Ludovic Orban. Motivul care stă la baza deciziei

06.06.2020 | 19:33
Florin Citu va fi verificat de Ludovic Orban Motivul care sta la baza deciziei
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban va face o serie de verificări la adresa lui Florin Cîțu, după ce ministrul Finanțelor ar fi desființat un departament fără acordul premierului.

Florin Cîțu, verificat de Ludovic Orban din cauza unui departament din Ministerul Finanțelor

Florin Cîțu va fi verificat de către Ludovic Orban, după ce în spațiul public a apărut informația că ministrul Finanțelor a dispus desființarea unui departament care trebuia să se judece cu părinții acestuia, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Virgil Guran, consilierul lui Ludovic Orban pe probleme de ordine publică, a anunțat sâmbătă, la Antena 3, că a avut o discuție cu premierul, iar acesta i-a transmis că a dispus verificarea acuzaţiilor la adresa ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

„Da (n.r. – am discutat cu Ludovic Orban). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi.

ADVERTISEMENT

Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normala, că va verifica să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, daca este real sau nu”, a declarat Virgil Guran,  după ce a fost întrebat dacă a fost discutată situaţia ministrului Finanțelor.

Cîțu neagă informațiile apărute în spațiul public

Florin Cîţu a fost acuzat în spațiul public de faptul că ar fi desfiinţat în mod intenționat Direcţia Juridică, un departament din Ministerul Finanțelor, pentru ca acesta să nu se mai judece cu părinţii săi.

ADVERTISEMENT

Consilierul premierului a spus că după ce se vor face verificări în acest caz va fi prezentată și o concluzie. „Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificam si o sa va prezentam concluzia”, a mai spus Guran.

În schimb, acesta spune că a discutat cu ministrul Finanțelor, care i-a transmis că Direcţia Juridică din minister, cea în cauză, există în continuare,

ADVERTISEMENT

În plus, Cîțu i-a spus consilierului că dosarul tatălui său nu i-a parvenit.