News

Florin Cîțu trimite Corpul de control la Apele Române. DNA a descins la instituție după ultimele dezvăluiri. Update

03.02.2021 | 12:28
Florin Citu trimite Corpul de control la Apele Romane DNA a descins la institutie dupa ultimele dezvaluiri Update
Florin Cîțu va trimite Corpul de control la Apele Române. Decizia, luată după cazul chelneriței ajunsă inginer. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La o zi după ce presa a scris despre chelnerița ajunsă inginer la Apele Române, pe filieră politică, premierul Florin Cîțu a anunțat că va trimite Corpul de control la această instituție extrem de importantă a statului.


DNA a descins la Apele Române după ultimele dezvăluiri

UPDATE, ora 12:30 / Sediul Apelor Române este vizat de verificări după verificări în urma angajărilor pe ”pile”. Ancheta Corpului de control al premierului Cîțu este urmată de verificări ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

ADVERTISEMENT

Potrivit Recorder, DNA ar fi descins la sediul Administrației Naționale Apele Române după dezvăluirile legate de numirile politice de la această instituție.

”Potrivit acelorași surse, au fost ridicate documente care au legătură cu angajările din ultima perioadă. Contactat de Recorder, directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația, trimițându-ne la purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a limitat să spună că ANAR a predat organelor de urmărire o serie de înscrisuri”, precizează Recorder într-o postare pe propria pagină de Facebook.

În același timp, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că în maximum două săptămâni va face ”o analiză punctuală pe numirile de la Apele Române”.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 11:51 / Șeful Executivului a precizat că a cerut Corpului de Control al prim-ministrului să investigheze situația din zona Moldovei.

Jurnaliștii de investigație au făcut noi dezvăluiri despre angajările care se fac în instituțiile statului și au scos în prim-plan cazul unei ospătărițe din Iași, care a ajuns inginer la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu trimite Corpul de control la Apele Române, după cazul chelneriței ajunsă inginer

Miercuri, premierul Florin Cîţu a reacţionat prompt după dezvăluirea jurnaliștilor de la Recorder care au arătat cum la Apele Române a fost angajată politic pe postul de inginer o tânără care nu a reușit să răspundă nici măcar unor întrebări banale puse de un director tehnic.

”În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

Premierul avertizează că mesajul său nu este destinat doar celor aflați în conducerea companiilor de stat, cu tuturor angajaților de la buget.

”Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a completat premierul.

Chelnerița devenită inginer la Bârlad, zero cunoștințe în domeniu

După cazul de la Târgu Mureș, Recorder a făcut o serie de noi dezvăluiri despre angajările care se fac în instituţiile statului, descoperind de această dată o ospătăriţă din Iaşi, care a ajuns inginer la Apele Române.

În ciuda faptului că, teoretic, are studii superioare în domeniul Chimiei, Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii. Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române.

Gabi Musteață, director tehnic la Apele Române, povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deschidă un calculator.

ADVERTISEMENT