News

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „BNR confirmă creşterea economică peste aşteptări”

Florin Cîțu a anunțat vești bune pentru români. Premierul a transmis, printr-o postare pe Facebook, că BNR „confirmă creșterea economiccă peste așteptări”.
20.07.2021 | 10:57
Florin Citu vesti bune pentru romani BNR confirma cresterea economica peste asteptari
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a făcut un anunț important pe pagina sa de Facebook. Premierul a transmis, marți, că Banca Națională a României „confirmă creșterea economică peste așteptări”.

De asemenea, acesta a adăugat, în postarea sa, și o poziție exprimată de BNR cu privire la creșterea economică. Florin Cîțu a mai precizat și faptul că a reușit „să facă performanță” împreună cu cei din sectorul privat.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „BNR confirmă creşterea economică peste aşteptări”

Banca Națională a României confirmă faptul că s-a produs o creștere economică peste așteptări, după cum a transmis premierul Florin Cîțu pe pagina sa.

Șeful Executivului a adăugat că a reușit „să facă performanță împreună cu toţi actorii din sectorul privat”.

ADVERTISEMENT

Totodată, premierul a ținut să-și exprime mulțumirile la adresa mediului de afaceri pentru încrederea acordată în măsurile luate de guvern.

„BNR confirmă creșterea economică peste așteptări. Măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar: păstrarea capacității de producție in economie!

ADVERTISEMENT

Am reușit să facem performanță împreună cu toți actorii din sectorul privat și le mulțumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern.

Continuăm acest parteneriat cu sectorul privat, cu trei obiective în minte:

– mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii (doar prin soluții liberale eliminăm sărăcia);
– recuperarea accelerată a decalajelor față de cele mai dezvoltate țări din UE;
– cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României.

ADVERTISEMENT

BNR: ‘În discuțiile privind poziția ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că activitatea economică a continuat să se redreseze în trimestrul I 2021 într-un ritm considerabil mai alert decât cel anticipat…’”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Cu toate acestea, au existat numeroase reacții negative la postarea premierului. Mulți dintre cei care au reacționat sunt de părere că nu există nicio creștere economică. În plus, aceștia sunt de părere că această creștere economică menționată de premier este vizibilă la prețurile de la rafturi, nu și în salariile românilor.

România, cea mai mare creștere economică din UE, în 2021

Comisia Europeană a îmbunătățit estimările în privința creșterii economice prevăzute pentru anul acesta. România ar avea cea mai bună creștere economică din UE în 2021.

Conform instituției, economia României va crește cu 7,4% în 2021 şi cu 4,9% anul viitor. La începutul acestui an s-a estimat un avans economic de 5,1% pentru 2021.

Aceasta din urmă fusese majorată semnificativ față de cea estimată în iarnă, de 3,8%. Ultima prognoză este datorată creșterii economice peste așteptări din primul trimestru.

În primele trei luni din 2021, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 2,8% în ritm trimestrial, fiind susținut de investiții și de consumul privat, potrivit Comisiei Europene.

Florin Cîțu a accentuat faptul că și-a respectat promisiunile în privința creșterii economice din România în cadrul unui mesaj pe Facebook, după ce a distribuit postarea Comisiei.

„Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creștere economică de 7.4% în 2021 pentru România. Cea mai mare creștere economică din UE!”, a transmis premierul, cu câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT