News

Florin Cîțu vorbește despre majorarea pensiilor cu 25%. Marcel Ciolacu: ”Trebuie să te uiți în oglindă, înainte de a vorbi”. Update

Fostul lider PNL Florin Cîțu crede că pensiile ar putea fi majorate cu 25%, nu doar cu 10% cum vrea să o facă PSD. Mesaj dur pe Facebook.
17.10.2022 | 15:36
Florin Citu vorbeste despre majorarea pensiilor cu 25 Marcel Ciolacu Trebuie sa te uiti in oglinda inainte de a vorbi Update
Florin Cîțu, mesaj despre majorarea pensiilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
17-10-2022
12:49

Marcel Ciolacu, reacție după declarația lui Florin Cîțu: ”Trebuie să te uiți în oglindă, înainte de a vorbi”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat declarația lui Florin Cîțu legată de o majorare a pensiilor cu 25%.

Social-democratul critică dur această poziție a fostului premier, pe care îl ironizează și spune că ”s-a înscris la selecția emisiunii Copiii spun lucruri trăsnite”.

Ciolacu îl mai acuză pe Cîțu că, în 2 ani de zile, nu a pus niciun procent la pensii.

”Cât despre domnul Florin Cîțu, știți, exista aceea emisiune Copiii spun lucruri trăsnite, cred că s-a înscris la selecția Copiii spun lucruri trăsnite.

El și domnul Orban au dus datoria publică la 50% din PIB. Nu au mărit, în 2 ani de zile, cu niciun procent pensiiLE. Trebuie să te uiți în oglindă, înainte de a vorbi”, a spus liderul PSD, la Antena 3.

Mai mult, Cîțu îi acuză pe social democrați că ”mint cum respiră”, într-un mesaj postat pe Facebook.

Florin Cîțu acuză PSD că minte românii

”În PNRR există spaţiu pentru a creşte pensiile sustenabil cu 25% in 2023. Tot anul PSD a urlat că vrea să renegocieze PNRR pentru că nu poate să crească pensiile. Astăzi PSD spune că vrea să crească pensiile DOAR cu 10%. 10%

ADVERTISEMENT

Concluzia: PNRR a fost negociat bine, în interesul românilor, iar PSD îi MINTE pe români cum respiră”, a transmis Cîțu.

Cu o zi în urmă, Cîțu lansa un nou atac dur la adresa PSD, tot pe Facebook: ”Când minte PSD?
PSD ne anunță că avem creștere economică mai mare, venituri bugetare mai mari iar inflația nu este o problema și va scădea.

ADVERTISEMENT

Atunci de ce PSD:
nu crește pensiile cu 25% cât are loc în PNRR – PNL a crescut pensiile cu cea mai mare valoare in 2020
– nu crește salariile în sectorul bugetar cu cel putin 16% – rata inflației
– nu scade taxele pentru a crește salariile în sectorul privat (PSD a crescut taxele în 2022 și 2023, adică a tăiat salariile în secotrul privat)
– crește deficitul bugetar. Deficitul bugetar este mai mare in 2022 și după cum CONFIRMĂ BNR va duce la creșterea inflației
– împrumută cea mai mare suma din istorie, peste 150 de milarde lei, la dobânzi astronomice.
– a crescut cheltielile cu dobânzile încât au ajuns mai mari ca bugetul ministerului transporturilor”.

Social-democrații, în special ministrul muncii Marius Budăi, anunță zilnic la televiziuni că pensiile vor fi majorate cu 10% începând cu 1 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie şi aţi văzut şi dumneavoastră co-preşedinţii coaliţiei, cei doi preşedinţi ai celor mai mari partide şi mă refer la Marcel Ciolacu şi la premierul României au spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor creşte.

Ministrul de finanţe când s-a referit la procent s-a referit la procentul din lege care vorbeşte despre actualizarea cu rata inflaţiei, este vorba despre rata inflaţiei din 2021 care este 5,1%.

ADVERTISEMENT

Noi, PSD, când ne-am făcut calculele şi am făcut acele propuneri pe masa coaliţiei am luat în calcul cifre oficiale care sunt pe diferite siteuri de specialitate, mă refer la Comisia Naţională de Prognoză, INS, Ministerul Finanţelor, execuţia bugetară şi am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%.

În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale pentru că la un moment nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui şi s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice au şi dat rezultate”, a transmis ministrul muncii, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT