Fotbal intern

Florin Costea: „Mă consider retras din fotbalul mare de trei ani”. Ce planuri are după ce își va încheia cariera

12.08.2019 | 21:04
Florin Costea Ma consider retras din fotbalul mare de trei ani Ce planuri are dupa ce isi va incheia cariera
Florin Costea „Mă consider retras din fotbalul mare de trei ani”

Chiar dacă are 34 de ani, vârsta la care mulți fotbaliști încă joacă la cel mai înalt nivel, Florin Costea crede că și-a încheiat socotelile cu fotbalul profesionist încă din 2016, motivul fiind numeroasele intervenții chirurgicale suferite la ambii genunchi. 

Florin Costea: „Mă consider retras din fotbalul mare de trei ani”

Florin Costea evoluează în prezent la Dăești, în Liga a 3-a, iar în noul sezon se va duela cu fosta sa echipă, FC U Craiova. Costea nu este interesat însă prea mult de prezent, ci se gândește mai degrabă la viitor, spunând că plănuiește să devină antrenor după ce se va retrage.

„Dăeşti nu este un pas înapoi. Eu am venit să joc acasă, nu am mai vrut să plec, dar vreau să fac şi mişcare pentru menţinere. Demult nu m-am mai gândit la fotbalul de performanţă, de câţiva ani nu m-a mai ajutat organismul ca să joc la un nivel înalt. Eu vin să ajut Viitorul cât pot şi să mă menţin în formă. Eu mă consider retras din fotbalul mare de trei ani, de când am plecat din Rusia. Am jucat şi la Liga a 2-a cât mi-a permis organismul şi la Liga a 3-a pentru plăcere, însă genunchii mei sunt operaţi de câte două ori fiecare şi nu îmi permit să mai fac o pregătire bună, pentru a juca la un nivel mai ridicat.

Îmi doresc să joc cât mai pot. Când nu o să mai pot, mă retrag frumos. Nu vreau să mă fac de râs nici la Liga a 3-a. Ce am avut de spus în fotbalul de performanţă, cred că am spus. Din păcate, acele accidentări m-au dat mult înapoi. Sunt înscris la cursurile de antrenori, am făcut facultatea de sport, voi vedea ce voi alege. Eu am de unde să aleg în viaţă. După ce termin categoria, am dreptul să antrenez la Liga a 3-a” – a spus Florin Costea pentru liga2.prosport.ro