Life

Florin Dumitrescu, dezvăluiri despre începuturile în bucătărie: ”Foamea de cunoaște profesională era foarte mare”

17.07.2020 | 21:07
Florin Dumitrescu dezvaluiri despre inceputurile in bucatarie Foamea de cunoaste profesionala era foarte mare
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu lucrează în bucătărie de la o vârstă foarte fragedă mărturisind că a avut maturitatea de a-și alege o meserie de viitor, pe care o poate face chiar și la bătrânește. Renumitul chef a renunțat la sport, deși făcea performanțe, bucătăria fiind locul unde putea evolua.

Juratul „Chefi la cuțite” de la Antena 1 a povestit că la vârsta de 17 ani era avid de cunoaștere și recunoaștere profesională, muncind pe brânci pentru pasiunea sa. La momentul respectiv lucra în două bucătării și era și elev al școlii de bucătari câștigând de trei ori mai mult decât mama sa.

ADVERTISEMENT

„Am crescut profesional muncind foarte mult, încercând să învăț cât de multă bucătărie se poate, într-un timp foarte scurt”, a declarat colegul lui Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu într-un interviu pentru libertatea.ro.

Cum a ajuns Florin Dumitrescu un profesionist în bucătărie

„La 17 ani deja lucram în două restaurante și făceam și școala de bucătari, iar foamea mea de cunoaștere și recunoaștere profesională era foarte mare. Îmi doream foarte mult să devin șef-bucătar și știam că doar făcând sacrificii voi reuși.

ADVERTISEMENT

Iar sacrificiul meu cel mai de preț au fost timpul liber și adolescența, lucru pe care nu îl regret. Banii veneau, nu sunt un tip avid după câștigul financiar, dar eram plătit pe măsura timpului meu, a cunoștințelor mele și a vitezei.

Eram un roboțel de bucătărie de mare viteză (zâmbește)”, a completat juratul de la Antena 1, potrivit sursei citate mai devreme.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

La platane în sezonul special #titanilacutite

A post shared by Florin Dumitrescu (@chefflorindumitrescu) on

Juratul Antena 1, despre motivul pentru care a ales bucătăria

Cât despre motivul pentru care Florin Dumitrescu a ales o carieră într-un restaurant a ținut să precizeze faptul că mereu a fost mai matur decât băieții de vârsta lui, gândindu-se de mic ce meserie voia să urmeze. În plus, juratul de la Antena 1 a vrut „o carieră lungă, până la 90 de ani”.

Bucătarul gândește în perspectivă și spune că nu este vorba doar de partea financiară, ci știe și ce ar vrea să facă peste ani, și anume să-și deschidă o școală de bucătari sau să coordoneze o echipă într-un restaurant.

ADVERTISEMENT

„Din momentul în care nu mai tragi fizic de tigăi și oale, poți să formezi bucătari pentru o școală sau să coordonezi o echipă într-un hotel sau restaurant, care să îți continue rețetele cu sfințenie…”, a mai spus celebrul chef.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: