Noul show care le va arăta telespectatorilor locații spectaculoase, printre care se numără un port și o livadă de măslini, dar și probe pe măsură. Emisiunea moderată de Irina Fodor aduce un format complet diferit față de „Chefi la cuțite”.
Florin Dumitrescu, juratul de la Antena 1 a scos la iveală regulile emisiunii din Grecia, cât și metoda prin care vor fi notați concurenții.
Participanții nu vor mai trece prin emoții când vor afla notele, dar tot vor trebui să treacă prin situații prin care nu au trecut până în momentul de față.
„Chefi fără limite, așa cum îi spune și numele, este un format care te scoate din zona ta de confort. Te pune la gătit, dar nu doar la gătit. Te trece prin tot felul de probe, care mai de care mai interesante, ca să cunoști mai bine locul în care te afli.
Într-o etapă, prima zi este despre explorare și cunoaștere. Facem cunoștință cu insula, cu regiunea, cu spațiul respectiv, cu ce are el de oferit pentru gastronomia grecească și implicit, pentru gastronomia mondială.
Ajungem să cunoaștem tot felul de producători locali, care mai de care mai speciali și mai specializați în produsele pe care le fac. Fiind vorba în prima zi despre descoperire și despre cunoaștere și recunoaștere, facem cunoștință cu cheful local.
Fiecare etapă are un chef local, care ne prezintă aerul, gusturile locului. Prima zi se desfășoară prin misiuni, totdeauna având aceste trei echipe care merg fiecare la misiunea ei.
După aceea ne întâlnim toți pentru a vedea ce s-a întâmplat, cine a adunat cele mai multe avantaje șia poi mergem către bucuria Chefi fără limite, amplasată mereu în peisaje spectaculoase.
Ziua doi de etapă are, de regulă, o misiune mai grea, în care aprofundăm și mai tare subiectul despre recunoașterea insulei și recunoașterea locului. Apoi urmează gătitul pentru Joker, un Joker care schimbă mult evoluția pe echipe într-un stage, într-o etapă, într-o locație.
El îți oferă șansa de-a salva un concurent eliminat, în cazul în care ajungi la eliminare. După ce se gătește pentru Joker nu aflăm răspunsul pe loc, ci se află în ultima zi de etapă, în ultimul moment al emisiunii, apoi mergem iar să gătim într-o probă pe echipe.
Echipa câștigătoare ajunge în imunitate, practic nu participă deloc în ziua trei, ci are activități plăcute și impresionante.
Ziua trei se desfășoară prin misiune, bineînțeles. În fiecare zi sunt misiuni. Urmează o găteală unde avem două echipe la o confruntare directă, iar câștigătoarea se salvează de la eliminare, devine imună.
La ultima probă din stage se jurizează împreună cu cheful local și cea mai slabă farfurie, desemnată în unanimitate de către jurați, adică de mine, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și de cheful local, din păcate trebuie să plece. Cam așa se desfășoară un stage, cam așa se desfășoară o etapă”, a dezvăluit Florin Dumitrescu pentru a1.ro.
Florin Dumitrescu, alături de ceilalți doi chefi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au misiunea de a coordona fiecare câte o echipă. Scopul show-ului culinar este de a demonstra că un bucătar pasionat se poate descurca în orice condiții și că își poate depăși limitele.
De asemenea, Iosif Ștefănescu are grijă ca șefii să respecte indicațiile fiecărei misiuni, în timp ce Marius Tudosiei are rolul de a aduce în prim plan partea gastronomică a Greciei. Ei sunt co-prezentatorii show-ului „Chefi fără limite”.
Atât bucătarii, cât și concurenții trebuie să-și procure singuri ingredintele sau ustensilele, fiecare probă având un judecător local care se va asigura că totul decurge conform indicațiilor.