Fotbal intern

Florin Gardoș dezvăluie de ce Alex Chipciu nu a luat în calcul revenirea la FCSB: „Îți riști cariera. Dacă i se pune pata lui Becali…”

22.01.2020 | 09:11
Florin Gardos dezvaluie de ce Alex Chipciu nu a luat in calcul revenirea la FCSB Iti risti cariera Daca i se pune pata lui Becali
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a explicat decizia lui Alex Chipciu de a semna cu CFR Cluj în această iarnă, în dauna unei reveniri la FCSB. Fundașul legitimat la Craiova declară că fotbaliștii cu experiență riscă în momentul în care aleg formația „roș-albastră”, din cauza politicii impusă de patron, folosirea jucătorilor tineri.

Florin Gardoș, despre transferul lui Alexandru Chipciu la CFR

Florin Gardoș și Alex Chipciu au fost coechipier timp de doi ani și jumătate la FCSB, în perioada ianuarie 2012 – august 2014, și au reușit să câștige două titluri de campioni și o Supercupa a României.

ADVERTISEMENT

După ce Florin Gardoș a revenit în fotbalul românesc în februarie 2018, în această iarnă a venit rândul lui Alex Chipciu să aleagă să semneze cu CFR Cluj, pentru a evolua mai mult.

Fundașul susține că alegerea fostului coechipier a fost inspirată, iar o revenire la FCSB ar fi fost riscantă, Gigi Becali impunând în echipă fotbaliștii tineri, pe care poate obține o sumă importantă în cazul unui transfer.

ADVERTISEMENT

Dacă ne uităm cu toți cei care au revenit la FCSB… Eu cred că îți asumi un mare risc dacă mergi acolo spre finalul carierei, depinzi de patron, care merge pe tineri. Îți riști cariera, dacă i se pune pata lui Becali, așa cum a fost în cazul lui Adrian Stoian. 

Acolo, la Cluj, sigur va avea liniște, CFR are jucători experimentați, merg bine în Europa și câștigă trofee”, a declarat Florin Gardoș la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Chipciu, fără meci oficial pentru Anderlecht

Alex Chipciu a ales să revină în fotbalul românesc în această iarnă după ce în prima parte a sezonului, când a fost legitimat la Anderlecht, nu a prins niciun minut într-un meci oficial.

Singura partidă în care Chipciu a evoluat în toamnă a fost la echipa națională, în septembrie, contra Maltei, câștigat de „tricolori” cu 1-0 în preliminariile Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Alex Chipciu ar putea debuta pentru CFR Cluj într-un meci cu miză chiar împotriva ultimei echipe la care a evoluat în România, FCSB. Duelul echipelor care s-au luptat pentru ultimele două titluri din Liga 1 este programat pe 2 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

  • 30 de ani are Alex Chipciu
ADVERTISEMENT