Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Florin Gardoș, live din Koln înainte de Belgia – România. Ce a răspuns la întrebarea „Ne calificăm de diseară?”. Video

Florin Gardoș este prezent în Koln și va fi în tribune la Belgia - România de la EURO 2024. Ce a răspuns fostul internațional, când a fost întrebat despre calificare.
Florin Gardos live din Koln inainte de Belgia  Romania Ce a raspuns la intrebarea Ne calificam de diseara Video
Florin Gardoș va fi în tribune la Belgia - România la EURO 2024. Ce a spus despre șansele calificării în „optimi” a „tricolorilor”. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș este unul dintre suporterii speciali ai naționalei României la EURO 2024. Prezent în Germania încă dinaintea meciului cu Ucraina (3-0), fostul fundaș central a mers la Koln pentru a fi în tribune la duelul cu Belgia, care le-ar putea aduce „tricolorilor” calificarea în „optimi”.

Florin Gardoș încearcă să rămână cu picioarele pe pământ după 3-0 cu Ucraina: „Îmi închipuiam că se va desfășura altfel meciul”

Florin Gardoș a fost în tribune pe Allianz Arena din Munchen la victoria istorică a României, scor 3-0 cu Ucraina, în prima etapă din Grupa E de la EURO 2024. Fostul internațional român se aștepta la o altfel de desfășurare a meciului cu naționala lui Serghei Rebrov.

ADVERTISEMENT

„Cu toții avem motive să fim optimiști și tind să spun că vom face un egal sau că vom câștiga, dar Belgia rămâne Belgia. Încerc să rămân cu picioarele pe pământ, dar important e ca jucătorii să o facă. 

Nu pot să zic că am avut emoții cu Ucraina. Evoluția din meciul cu Ucraina ne-a dat speranțe. Îmi închipuiam că se va desfășura altfel meciul cu Ucraina. Că ne vom apăra, că poate vom înscrie pe contraatac, că vom avea noroc, Ucraina cu ocazii multe și vor fi bare, Niță într-o zi excelentă.

ADVERTISEMENT

România mi-a plăcut mult defensiv. Au fost două execuții extraordinare și asta contează mult. Nu ies astfel de execuții mereu. Oricum, jocul mi-a dat speranțe”, a declarat Florin Gardoș, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Cum și-a petrecut Florin Gardoș timpul în Germania: „M-am plimbat destul de mult”

Florin Gardoș a rămas în Munchen și după victoria României cu Ucraina, scor 3-0. Specialistul FANATIK SUPERLIGA s-a bucurat de timpul liber și a vizitat numeroase locuri din orașul bavarez. După meciul cu Belgia, Gardoș va reveni în România, însă se va întoarce pe tărâm nemțesc, dacă „tricolorii” obțin calificarea în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre regretele mele este că n-am jucat la EURO 2016. În mod normal ar fi trebuit să fiu acolo, dar m-am accidentat. Când văd echipele pe gazon mi-e dor de meci, dar când mă gândesc la tot ce înseamnă pregătire până la meci, senzație de după meci, nu mi-e dor. Din punctul ăsta de vedere, nu. 

Am stat în Munchen, m-am plimbat destul de mult pentru că sunt lucruri de făcut și pe aici o grămadă. Între timp a venit și familia, în ziua meciului ei nu erau aici. A doua zi am fost prin Marienplatz, încă mai erau suporteri români pe acolo.

ADVERTISEMENT

Frumos aici, tatăl meu n-a venit, îi pare foarte rău că nu a ajuns. Doamne ajută să ne calificăm în optimi și îl iau. Eu nu o să mai fiu la meciul cu Slovacia, dar mă reîntorc dacă ne calificăm”, a spus Florin Gardoș.

Florin Gardoș, sfat pentru „tricolori”: „E clar că nivelul de încredere este sus acum”

Victoria cu Ucraina le-a dat aripi „tricolorilor”, iar moralul a crescut la cote înalte. România obținuse rezultate dezamăgitoare în amicale cu Bulgaria (0-0) și Liechtenstein (0-0). Florin Gardoș susține că un rol important în misiunea de a-i aduce pe fotbaliști cu picioarele pe pământ le au Edi Iordănescu, dar și liderii din vestiar.

„Da. Există riscul ăsta. Este foarte important ce face Edi Iordănescu aici, dar și liderii din vestiar să-i liniștească. Sigur că există și un efect pozitiv, primești încredere. După cele două meciuri amicale foarte slabe, e clar că nivelul de încredere este sus acum. 

E clar că Nicolae Stanciu este unul dintre lideri, fiind și căpitan. Eu îl știu de acum 10 ani când era mult mai tânăr și mult mai liniștit în vestiar. Acum și-a asumat rolul și a făcut bine din multe puncte de vedere. 

Mai sunt și fundașii centrali. Radu Drăgușin prin postură și prin faptul că e la cea mai mare echipă (n.r. Tottenham) dintre toți inevitabil devine și el un lider. Andrei Burcă, la fel, nu e la o echipă mare, dar are evoluții constante.

Când te uiți la el parcă tot timpul e dur, e serios, e fioros. Mai este Răzvan Marin, care e deja de mulți ani plecat în străinătate. A jucat în campionate tari și sunt jucători cu experiență”, a mai spus Florin Gardoș.

Gardoș, despre neconvocarea lui Vlad Chiricheș la EURO 2024: „Avea loc în lotul României”

Florin Gardoș consideră că Vlad Chiricheș ar fi putut fi convocat de Edi Iordănescu în lotul naționalei României pentru EURO 2024. „Veteranul” de la FCSB este un lider desăvârșit în vestiar și poate fi un fotbalist decisiv în meciurile de maximă intensitate.

În aceeași măsură, Florin Gardoș a explicat că Radu Drăgușin și Andrei Burcă fac un cuplu de senzație în centrul defensivei „tricolore”. „E clar că Vlad Chiricheș avea loc în lotul României pentru EURO 2024.

Ținând cont că Drăgușin și Burcă au făcut echipă în toată campania și că s-a format un cuplu, aspect important la fundașii centrali, faptul că am avut cea mai bună apărare din grupă, lucrurile astea contează, chiar dacă individual poți să zici că într-un meci e mai bine să-l folosești pe unul sau pe altul. Per total, cei doi își merită locul de titulari, au demonstrat-o cu Ucraina. 

Vlad e important mult pentru vestiar, pentru un meci cu Belgia în care sper să fie măcar un 0-0, un 1-1 și să intre pe final pe teren. Poate fi util din mai multe puncte de vedere. Edi Iordănescu știe foarte bine ce face”, a mărturisit Florin Gardoș.

Ce a răspuns Florin Gardoș la întrebarea „Ne calificăm de diseară?”

În finalul interviului, Florin Gardoș a vorbit despre dorința de a prelua un club, dar și despre șansele României contra Belgiei. Ce a răspuns fostul internațional român când a fost întrebat „ne calificăm de diseară?”.

„Tricoul e pregătit, da. Mi-ar plăcea să conduc un club, antrenor nu mi-a plăcut niciodată. Nu e neapărat rău, am simțit că nu mi se potrivește câteodată. Ca jucător nu îmi plăcea să comunic foarte mult, mulți antrenori mi-au spus să vorbesc mai mult, să țip mai mult. Eu am fost prea calm ca fotbalist. 

M-am săturat cu plecatul, venitul ca fotbalist, deși n-am jucat la multe cluburi. Te mulți dintr-un loc în altul, îți muți familia. Ca antrenor în România se întâmplă asta destul de des. Sper să apară oportunitatea de a conduce un club, îmi doresc. 

(n.r. ne calificăm diseară?) Ce întrebare grea. Îmi doresc. Deși sunt optimist, eu sunt mai precaut de fel. Să ne calificăm, nu contează dacă o facem de-acum sau nu. Să facă tot ce au făcut în meciul cu Ucraina și, indiferent de rezultat, eu cred că din multe puncte de vedere noi deja am câștigat, ca națiune fotbalistică, prin ceea ce a creat meciul cu Ucraina”, au fost cuvintele lui Florin Gardoș.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

Florin Gardoș, live din Koln înainte de Belgia - România la EURO 2024

ADVERTISEMENT
1,53 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” în meciul Belgia - România