Fotbal intern

Florin Gardoș, prizonier la Universitatea Craiova! Cum a ajuns “fotbalistul mai bun ca Rio Ferdinand” să fie umilit de Devis Mangia!

06.12.2018 | 17:08
Florin Gardos prizonier la Universitatea Craiova Cum a ajuns fotbalistul mai bun ca Rio Ferdinand sa fie umilit de Devis Mangia

Fundașul central a fost trecut pe linie moartă de Devis Mangia. Florin Gardoș a ajuns prizonier la Universitatea Craiova. Fotbalistul nu mai prinde lotul primei echipe la partidele oficiale și este tratat ca un jucător non-grata de antrenorul italian.

Revenit în Liga 1 Betano cu speranța că își va relansa cariera, Gardoș se vede pus într-o situație ingrată. Cota i-a scăzut dramatic și opțiunile pentru el sunt puține.

Florin Gardoș, prizonier la Universitatea Craiova! Conflict decisiv cu Mangia!

În 2014, Gigi Becali îl vindea pe Florin Gardoș în Anglia, la Southampton, pentru 6,8 milioane de euro. O sumă uriașă pentru un fundaș român, dar Gardoș se anunța unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai României. Din păcate, cariera acestuia în Premier League a fost departe de așteptările sale. În 2015, o accidentare groaznică la ligamentele încrucișate l-a trimis pe bară pentru 268 de zile!

A fost un calvar din care Gardoș nu și-a revenit niciodată complet. Universitatea Craiova i-a întins o mână de ajutor în februarie 2018, când l-a împrumutat de la Southampton. În vara acestui an, Gardoș a terminat contractul cu englezii și a parafat o înțelegere cu Universitatea Craiova valabilă până în 2020. Nimic nu anticipa situația la care s-a ajuns acum. Florin Gardoș nu mai prinde lotul oltenilor, fiind considerat a patra variantă de antrenorul Devis Mangia, după Tiago Ferreira, Donkor și Fedele! Conform informațiilor FANATIK, acest lucru s-a întâmplat după un conflict avut de fotbalist cu antrenorul italianul. De atunci, apărătorul a devenit indezirabil pentru tehnician, care a anunțat conducerea că nu se mai bazează pe Gardoș. Acesta a ajuns să fie prizonier la Universitatea Craiova, acolo de unde poate pleca abia în iarnă. Gardoș, care are 30 de ani, ar vrea să se despartă de Craiova măcar sub formă de împrumut, pentru a avea minute în picioare.

Florin Gardoș prezentare la Universitatea Craiova
Florin Gardoș a semnat în vară un contract până în 2020 cu Universitatea Craiova

Mitică Dragomir, de la “face carieră mondială” la “ciorbă reîncălzită”

Parcursul lui Florin Gardoș din ultimii ani a fost exemplificat cel mai bine de fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir. Pe vremea când Gardoș juca la Steaua, Mitică îl lăuda pe apărător și îl compara cu superstarurile din Premier League: „La Steaua sunt doi jucători foarte valoroşi, Tătăruşanu şi Gardoş. Ăsta, Gardoş, e mai bun decît ambii fundaşi centrali de la Manchester United. Ce Rio Ferdinand? Lăsaţi-mă în pace cu Rio Ferdinand. Dacă îl ia Manchester United pe Gardoş, face carieră mondială. Deşi eu aş vrea ca fotbaliştii de valoare să rămînă la mine în ţară”, declara Dragomir.

Apoi, la întoarcerea acestuia în Liga 1 Betano, Mitică l-a desființat pe fostul său preferat: “Gardoș e o ciorbă reîncălzită. Ciorbele reîncălzite nu sunt la fel ca cele calde. Gardoș n-a avut niciodată o cotă nemaipomenită, stați liniștiți. N-avea nici viteză mare, făcea pași mari. Iar după acea accidentare îi e foarte greu să revină”. Acum, cariera apărătorului se află într-un moment critic și o rezolvare a întregii situații va veni în perioda de mercato din iarnă.

Florin Gardoș Samuel Etoo
Florin Gardoș a avut apogeul carierei de fotbalist în tricoul Stelei, când a întâlnit adversari precum Samuel Etoo