Fotbal international

Florin Gardoș, ultimul român care l-a avut antrenor pe Ronald Koeman! Cum l-a impresionat. Exclusiv

24.10.2020 | 14:15
Florin Gardos ultimul roman care la avut antrenor pe Ronald Koeman Cum la impresionat Exclusiv
Florin Gardoș, ultimul român care l-a avut antrenor pe Ronald Koeman! Cum l-a impresionat. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș este ultimul fotbalist român care a avut șansa să fie antrenat de fostul mare jucător al Barcelonei, Ronald Koeman și actual antrenor pe Camp Nou, olandezul fiind cel care l-a adus la Southhampton.

FANATIK a stat de vorbă cu Florin Gardoș înainte de El Clasico, pentru a afla mai multe despre Ronald Koeman, noul antrenor al Barcelonei, care are o personalitate extraordinară, comparabilă cu cea a lui Guardiola sau Cruyff.

ADVERTISEMENT

Actualul jucător al Academiei Clinceni, a fost transferat de la FCSB la Southampton, pentru 6,8 milioane de euro, Ronald Koeman fiind cel care l-a adus în Premier League, dar accidentările repetate l-au ținut departe de teren multe luni.

Interviu exclusiv cu Florin Gardoș despre Ronald Koeman, antrenorul care l-a adus în Premier League

Florin, Ronald Koeman, actualul antrenor al Barcelonei, a fost cel care te-a adus în Premier League la Southampton. Ce relație ai avut cu el?

ADVERTISEMENT

– Am avut o relație bună tot timpul, nu doar la început! El practic m-a adus la Southampton și ne-am înțeles bine, dar e greu de explicat în cuvinte ce concurență era la echipă! Greu de explicat ce concurență aveam acolo! Greu… Și dacă jucam bine, tot nu jucam meciul următor, pentru că efectiv erau foarte buni jucătorii cu care eram pe post.

Eu din cele 10 meciuri pe care le-am jucat acolo, un singur meci am pierdut! Ultimul meci. Deci echipa câștiga cu mine în teren, dar cu toate astea mi-a fost greu să rămân titular constant. Unul dintre concurenții pe post era căpitanul echipei, jucător de naționala Portugaliei, celălalt era belgian, Toby Alderweireld, jucător bun care ulterior s-a dus la Tottenham și a fost cel mai bun fundaș din Premier League… Adică erau jucători foarte buni. Pe urmă, a venit Virgil van Dijk, care acum e la Liverpool și tot așa!

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș despre Ronald Koeman: ,,Are o personalitate extrem de puternică. Ăsta e lucrul care m-a impresionat pe mine la el, în primul rând!”

Te-am întrebat de Ronald Koeman, pentru că la Barcelona deja se vede o schimbare în jocul echipei. Cum se impune în fața jucătorilor?

– Are o personalitate extrem de puternică. Ăsta e lucrul care m-a impresionat pe mine la el, în primul rând! Mai ales la Southampton, unde eram la o echipă hai să zicem de primele zece locuri. Aveam și acolo câștigători de Champions League, aveam jucători care erau căpitani la echipele lor naționale, deci erau și acolo jucători cu personalitate.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș: ,,Când ai un antrenor care știi că a fost un super, super fotbalist, nu ai cum să nu îl respecți. Și jucători mai capricioși, precum Mane sau Tadici, erau foarte ușor liniștiți de el!”

– Reușea să se impună foarte, foarte ușor, pentru că automat, tu, ca fotbalist, când ai un antrenor care știi că a fost un super, super fotbalist, nu ai cum să nu îl respecți, nu ai cum să nu…. și cel mai capricios jucător era liniștit foarte ușor de el! Și erau jucători precum Mane sau Tadici. Asta m-a impresionat așa… Nu mai zic că atunci când mergeam la competiții internaționale într-un singur sezon, dar când ieșeam prin țară, prin aeroporturi, el era primul recunoscut!

La o echipă de fotbal totuși din Premier League, el era primul care era chemat la poze și așa mai departe… E un om oarecum distant, care pare rece și se impune. A făcut o echipă foarte bună cu fratele lui, Erwin, care era secundul lui și el era mult mai apropiat de jucătorii lui. Ei împreună se completează foarte bine.

E cel mai potrivit antrenor în acest moment pentru FC Barcelona?

-Cu siguranță… Barcelona avea nevoie de un astfel de antrenor, având în vedere situația în care s-a aflat la finalul sezonului. Cum ți-am spus, pe mine m-a impresionat cum lucra.

Românii care au fost antrenaţi de Ronald Koeman

Singurii fotbaliști români antrenați de Ronald Koeman au fost Ștefan Nanu la Vitesse Arnhem în sezonul 2000/2001, primul club din cariera de antrenor a fostului mare jucător al Barcelonei, dar și Bogdan Lobonț, Cristian Chivu și Nicolae Mitea, cu care a lucrat la Ajax Amsterdam. Koeman a antrenat Ajax între 2001 și 2005 și a reușit eventul încă din primul an. A mai câștigat titlul în Olanda și în sezonul 2003/2004.

ADVERTISEMENT