News
notix pixel id

Florin Iordache, după respingerea Codului Administrativ: “Primarii trebuie să aibă pensii speciale”

03.04.2019 | 15:03
Codul administrativ a fost respins de Camera Deputatilor, dupa ce a fost declarat neconstitutional

Primarii nu vor avea pensii speciale! Asta, după ce proiectul Codului administrativ a fost respins, miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaţilor, după ce a fost declarat neconstituţional de către judecătorii Curții Constituționale.

Codul administrativ, declarat neconstituțional, a fost respins de Camera Deputaților

Codul administrativ, care prevedea şi pensii speciale pentru aleşii locali, a fost adoptat în iulie 2018, iar grupurile parlamentare ale PNL, USR şi PMP, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au formulat obiecţii de neconstituţionalitate, acceptate ulterior de CCR.

Unul dintre inițiatorii proiectului de Lege, deputatul PSD Marcel Ciolacu, a spus că îi pare rău de munca lui şi a colegilor. “CCR nu a intrat pe fond, a fost din cauza faptului că Secretariatul Senatului nu a cerut aviz de la CES”, a explicat Ciolacu.

cod administrativ
Florin Iordache insista ca primarii trebuie sa aiba pensii speciale

Iordache: primarii au nevoie de pensii speciale

Deputatul liberal Victor Paul Dobre a amintit că PNL a semnalat, în dezbateri, o serie de aspecte de neconstituţionalitate, dar nimeni nu a ascultat.

“Greşeala de la Senat este impardonabilă, dar noi am insistat pentru respectarea prevederilor de constituţionalitate. Este păcat pentru munca depusă. Reforma administrativă este necesară. PNL va respecta deciziile CCR, vom vota pentru respingere, dar vina nefinalizării acestui proiect, în cea mai mare proporţie, este datorată majorităţii, că de multe ori există un autism legat de probleme de neconstituţionalitate”, a afirmat Dobre.

Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pentru referirea la autism. “Am folosit în mod impardonabil cuvântul autism şi îmi cer scuze celor care suferă de această boală”, a transmis Dobre.

Deputatul PSD Florin Iordache a spus că primarii trebuie să aibă pensii speciale. “Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap. (…) România merge înainte nu prin atacuri la Curte. România are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reformă administrativă. (…) Primarii au nevoie de pensii speciale”, a adăugat Iordache.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că pensiile speciale pentru primari sunt neconstituţionale. “Domnule Iordache, să vă intre bine în cap că există o decizie a CCR care spune că pensiile speciale ale primarilor sunt neconstituţionale. Să vă intre bine în cap că, atunci când vom ajunge la guvernare, dumneavoastră nu veţi avea pensii speciale”, a adăugat Seidler.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri