Fotbal international

Florin Manea, românul care putea să devină impresarul lui Kylian Mbappe. “Era periculos!”

04.07.2018 | 14:13
Kylian Mbappe, jucătorul aflat pe lista de transferuri a lui Real Madrid, a fost la un pas să fie impresariat de Florin Manea

Florin Manea este românul care avea şanse să devină impresarul lui Kylian Mbappe, starul din lotul echipei naţionale a Franţei care face spectacol la Campionatul Mondial din Rusia 2018. Fiul regretatului Nicolae Manea a dezvăluit că a discutat cu tatăl lui Mbappe în urmă cu patru ani şi că a fost foarte aproape să-l transfere de la Monaco, dar totul a picat după implicarea patronului echipei din Ligue 1.

“Pe Mbappe îl ştiu de când avea 15 ani. Am nişte prieteni apropiaţi de clubul Monaco. Nu ştiam cine e. Mi-au dat un mesaj. ‘Dom’ne, vezi că e unul aici şi nu vreau să semneze cu Monaco. Te băgăm pe tine’. Nu pot să le dau numele, că-i aruncă din oraş… ‘Vino repede să negociem’. Am discutat cu un club mare, dar nu-i dau numele. ‘Dacă l-ai suit în avion, eşti acoperit cu orice cheltuială’. Am vorbit cu tatăl lui, dar până ne-am mişcat noi s-a trezit marele urs din Rusia (n.r. patronul lui Monaco) şi i-a dat banii lui taică-su. Aveam şanse”a spus Florin Manea la o emisiune de sport.

Florin Manea putea să fie impresarul lui Kylian Mbappe

Florin Manea a continuat cu povestea în legătură cu Kylian Mbappe şi susţine că s-ar fi retras din lumea fotbalului dacă reuşea să-l ia pe francez de la Monaco. “Dacă o făceam, mă retrăgeam. Veneam la emisiuni, dar nu mai reprezentam pe nimeni. Stăteam şi-i certam pe toţi. Giovani a avut-o mai bine ca mine. Dacă băga mâna în buzunar… Eu? Găseam finanţare, dar era mai greu, mai periculos. Când mi-au spus ce trebuie să fac ca să-l iau… Dar mi-au trimis video. La 15 ani, dacă vedeai ce le făcea, ce viteză avea”a mai spus Manea.

Nicolae Manea şi Mircea Sandu la nunta lui Florin Manea
Florin Manea, Nicolae Manea şi Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF.

Florin Manea făcea referire la momentul în care Giovani Becali a avut şansa să-i reprezinte pe Cristiano Ronaldo şi a lui Quaresma, atunci când starul lui Real Madrid avea 17 ani. Unul cerea un Porsche, iar celălalt 200.000 de euro.

Citeşte şi:

Real Madrid, acord cu PSG pentru transferul lui Mbappe! Nou record de transfer