Sporturi

Florin Mergea a anunţat care va fi partenerul său în 2019! “Suntem bucuroşi!”

08.01.2019 | 11:30
Florin Mergea a anuntat care va fi partenerul sau in 2019 Suntem bucurosi

Florin Mergea a anunţat care va fi partenerul său în 2019. Vicecampionul olimpic de la Rio de Janeiro 2016 a anunţat numele viitorului său partener în proba de dublu. Este vorba despre o colaborare cu sportivul din Canada, Frank Dancevic, în vârstă de 34 de ani. Dancevic ocupă locul 405 ATP în clasamentul de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe locul 380 ATP. Cea mai înaltă poziţie pe care Dancevic a ajuns este locul 175, ăn 2008, iar Florin pe locul 7 ATP, în 2015.

“Suntem bucuroși să vă spunem că partenerul lui Florin pentru sezonul 2019 e Frank Dancevic, jucător canadian, care e și căpitanul echipei de Cupa Davis a Canadei. Cei doi vor juca împreună începând cu luna februarie”, se arată în comunicatul apărut pe pagina de Facebook a fanilor lui Florin Mergea. Daiana Mergea, soţia lui Florin, se află în strânsă legătură cu suporterii soţului ei, cărora le oferă informaţii şi detalii despre starea de sănătate a vicecampionului olimpic.

Florin Mergea ştie cu cine va colabora în noul sezon competiţional

Până una alta, Florin Mergea s-a dedicat întru totul vieţii de familie. Daiana, soţia lui, i-a dăruit un copil în luna octombrie a anului 2018. În plus, jucătorul nostru de dublu a avut nevoie de o perioadă de recuperare în care a încercat să-şi vindece genunchiul stâng, la care are probleme vechi. Reprezentantul nostru a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a spera să revină la nivelul care l-a consacrat în circuitul masculin de tenis.

Medaliatul cu argint de la Rio a întâmpinat probleme în confruntarea din Cupa Davis de la Cluj cu Polonia, terminată până la urmă 3-2 în favoarea adversarilor noştri, care au revenit spectaculos de la 1-2, scor general. Florin a făcut echipă atunci cu Horia Tecău, însă lucrurile nu au mers deloc bine pentru ai noştri. “Problema la genunchiul stâng este din decembrie anul trecut, am trecut deja prin mai multe etape, iar ultimul RMN l-am făcut luni, înainte să vin la Cluj. Era totul în regulă. Astăzi, în setul doi, am simţit că a pocnit genunchiul şi că nu mă mai puteam baza pe el, iar în situaţia asta ai două soluţii, să te retragi sau să continui aşa cum eşti. Eu nu mă retrag, iar tactica noastră a fost să ne facem treaba, să ne atingem obiectivul şi îi mulţumesc mult lui Horia că m-a ajutat pe teren după accidentare”, a declarat Florin Mergea la acea vreme.

Tags: