Sporturi

Florin Mergea a explicat ruptura cu Horia Tecău: „Dacă noi eram uniți, nu mai existau frații Bryan!”

05.05.2020 | 16:35
Florin Mergea a explicat ruptura cu Horia Tecau Daca noi eram uniti nu mai existau fratii Bryan
ADVERTISEMENT

Florin Mergea a explicat ruptura dintre el și Horia Tecău și consideră că dacă ar fi fost mai uniți, puteau atinge mult mai multe performanțe în cariera la dublu, conform gsp.ro.

Florine Mergea a explicat ruptura dintre el și Horia Tecău

Florin Mergea a explicat

ruptura dintre el și Horia Tecău, care datează din 2008, motiv pentru care jucătorul de tenis consideră că a afectat parcursul bun de la Jocurile Olimpice de la Rio, unde au cucerit medalia de argint:

ADVERTISEMENT

„Horia a fost, de departe, chiar dacă nu am avut ulterior cea mai bună relație în afara terenului. Dacă ne pui și acum împreună în teren, jucăm cel mai bun tenis al nostru.

Eu am o vorbă. Am zis că dacă noi eram uniți și am fi rezistat împreună, nu existau frații Bryan”, consideră Florin Mergea.

ADVERTISEMENT

„E greu să-ți găsești un partener la dublu!”

Un alt eveniment s-a petrecut la meciul cu America de Cupa Davis la care Florin Mergea nu a jucat: „Ce ați făcut cu juniorii ăia care erau cei mai buni în lume? Toată lumea a tăcut, eu mă uitam la televizor, nu fusesem convocat.

Nu e neapărat vina federației, ci a oamenilor din jurul nostru care nu au făcut totul să ne țină împreună încă de la juniori. Rar se nasc două persoane care să fie atât de conectate în teren. 

ADVERTISEMENT

Nu o spun că e vorba de noi. Dovada a fost la Rio, unde din nimic am ajuns în finală”.

„În 2008-2009, partea carierei mele în care îmi pusesem cele mai multe speranțe s-a terminat. Pentru mine a fost o lovitură destul de mare. La dublu e greu să-și găsești un partner.

Dacă nu-ți găsești perechea, e extrem de greu. Aia a fost picătura finală în care am zis că nu vreau să mai am de-a face cu tenisul. După ce am rupt dublul cu Horia, am vrut să joc iar simplu, dar au apărut accidentările”, a mai spus Florin Mergea.

ADVERTISEMENT