ADVERTISEMENT
Sporturi

Florin Mergea, final de sezon: “Intru în revizie generală”

Autor: Irina Aldea | 22.09.2018 | 19:01
Florin Mergea, final de sezon: "Intru în revizie generală"

Florin Mergea a anunţat că-şi încheie sezonul de tenis. Florin Mergea a întâmpinat în ultima vreme numeroase probleme fizice, fapt care l-a împiedicat să evolueze la nivel ridicat. De curând, sportivul în vârstă de 33 de ani a postat pe contul personal de Instagram o fotografie în care dezvăluie ultima decizie, după turneul Challenger de la Sibiu, acolo unde a făcut echipă cu Patrick Grigoriu.

ADVERTISEMENT

“Final de sezon. Mulțumesc domnului Vecerdea pentru WC și pentru ca reușește în fiecare an să ţină ultimul turneu ATP din România. Baftă, Patrick, pe mai departe, mi-a făcut plăcere să evoluăm împreună. Este timpul să intru în revizie generală!”, a scris Florin pe Instagram.

 

View this post on Instagram

Final de sezon. Mulțumesc d-lui Vecerdea pentru WC și pentru ca reușește în fiecare an sa tina ultimul turneu ATP din România. Bafta Patrick pe mai departe, mi-a făcut placere sa evoluam împreună. Este timpul sa intru în revizie generala! #sibiuopen #sibiu #atpworldtour

A post shared by Florin Mergea (@fmergea) on

Florin Mergea agaţă temporar racheta de tenis în cui

Medaliatul cu argint de la Rio a făcut echipă la Cluj cu Horia Tecău şi s-au impus cu 2-1 la seturi, însă Florin a solicitat intervenţia medicilor şi la acea întâlnire cu Polonia, terminată până la urmă 3-2 în favoarea adversarilor noştri, care au revenit spectaculos de la 1-2, scor general. “Problema la genunchiul stâng este din decembrie anul trecut, am trecut deja prin mai multe etape, iar ultimul RMN l-am făcut luni, înainte să vin la Cluj. Era totul în regulă. Astăzi, în setul doi, am simţit că a pocnit genunchiul şi că nu mă mai puteam baza pe el, iar în situaţia asta ai două soluţii, să te retragi sau să continui aşa cum eşti. Eu nu mă retrag, iar tactica noastră a fost să ne facem treaba, să ne atingem obiectivul şi îi mulţumesc mult lui Horia că m-a ajutat pe teren după accidentare. Am demonstrat că suntem o echipă extraordinară, iar acest lucru ne-a ajutat să câştigăm”, a declarat Florin Mergea conform TV Telekom Sport.

După Davis Cup, Florin a mai jucat două meciuri, la Challenger-ul de la Sibiu. În curând, soţia lui, Daiana, va da naştere primului lor copil, iar Florin speră ca anul viitor să fie unul al revenirii profesionale. Aflat la Sibiu, Florin şi-a găsit rapid altă preocupare. Jucătorul nostru i-a încurajat pe cicliști la Turul României. “Mă uit uneori la ciclism, Turul Franței e chiar mai important ca expunere pe plan mondial ca Roland Garros-ul. Mă bucur că printre meciurile de la challengerul de la Sibiu am avut ocazia să îi cunosc pe cicliștii români.  Sunt ultimele mele meciuri în acest sezon, apreciez faptul că la Sibiu există acest turneu de tenis și că orașul susține sportivii români și evenimente internaționale. Sibiu Open a rămas singurul turneu challenger din România și sper să avem mai multe competiții de acest gen în anii următori”, a declarat Florin Mergea.

ADVERTISEMENT
Florin Mergea și Steliana Nistor, alături de cicliștii din Turul României
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!