News

Florin Morariu a rămas fără casă în Londra, după ce i-a înfruntat pe terorişti! Viaţa îi devenise un calvar

05.04.2019 | 09:42
Florin Morariu a ramas fara casa in Londra dupa ce ia infruntat pe teroristi Viata ii devenise un calvar

Florin Morariu, ”eroul cu făcăleț”, cum a fost poreclit de presa din Marea Britanie imediat după atentatul din 2017, a trecut printr-o adevărată dramă, la scurt timp după ce a ținut piept unor teroriști ”înarmat” doar cu un coș de pâine și celebrul făcăleț.

Florin Morariu și-a dat haina de pe el, la propriu, pentru victimele atentatului terorist

Românul care acum urmează să fie decorat de Regina Angliei a rămas însă cu un gust amar, după experiența pe care a trăit-o în Marea Britanie. Chiar dacă devenise un erou, proprietara unde locuia l-a dat afară de frica teroriștilor care locuiau în același cartier cu el.

”Din păcate, statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat sa mă întorc in România după ce proprietara locuinței în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo, deoarece se temea pentru că atacatorii erau din același cartier.

Florin Morariu
Florin Morariu si-a dat si geaca uneia dintre victime a atentatului

Proprietara l-a dat afară din casă pe ”eroul cu făcăleț”

Nu am mai avut unde să dorm. Nu mai aveam bani, am plecat doar cu un troler și într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leșinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la televizor în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă și fără bani”, a declarat Morariu pentru Mediafax.

Imediat după atentat, Florin Morariu s-a întâlnit cu reprezentanții Ambasadei României de la Londra cărora le-a cerut o locuință și o slujbă nouă. ”Cred că este normal, deoarece nu mă simt în siguranță”, explica el la acea vreme.

Florin Morariu nu a primit ajutor din partea nimănui, așa că s-a văzut nevoit să se trezească din visul britanic și săse întoarcă în România. Recent însă, românul a fost înștiințat pe mail că urmează să primească o decorație din partea Reginei Marii Britanii, pentru curajul de care a dat dovadă în timpul atentatului sângeros, când trei teroriști au intrat cu duba în mulțime, apoi au coborât și au început să lovească cu cuțitele în stânga și-n dreapta. Șapte persoane au murit și 48 au fost rănite atunci.