News

Florin Morariu, românul care va fi decorat de Regina Angliei, este un fan înfocat al lui Poli Iași

05.04.2019 | 10:23
Florin Morariu romanul care va fi decorat de Regina Angliei este un fan infocat al lui Poli Iasi

Florin Morariu s-a remarcat prin faptele sale de vitejie de acum aproape doi ani. În timpul atentatului terorist din Londra, românul care lucra atuci ca brutar în capitala Marii Britanii a ajutat mai mulți oameni să se adăspostească din calea răufăcătorilor. De atunci, viața lui Florin a luat o turnură uluitoare. El a ajuns persoană publică și s-a întors în orașul său natal Iași. Florin Morariu este văzut adesea în Copou, la meciurile formației locale Poli Iași, acolo unde a asistat la mai multe partide în ultimii ani.

Florin Morariu a plecat din Londra și s-a întors la Iași

Florin Morariu este originar din cartierul „Dacia”, unul care nu are un renume foarte bun în Iași. Cu toate acestea, Morariu s-a ținut departe de belele, a ajuns să muncească în Londra ca brutar, unde a devenit erou datorită altruismului său. Imediat după atentatul terorist, românul a fost nevoit să plece din capitala Marii Britanii și să se întoarcă în Iași. A fost însă primit cu brațele deschise în Copou, acolo unde a primit titlul de „cetățean de onoare” al orașului din partea primarului Mihai Chirica. De asemenea, Florin Morariu s-a angajat la ștrandul din oraș și a reușit să își reia cursurile la liceu, anunță cancan.

Florin Morariu, la meciul celor de la Poli Iași
Florin Morariu, la meciul celor de la Poli Iași

„Eroul cu făcălețul” este microbist și merge la partidele lui Poli Iași

În timpul liber, Florin Morariu este un mare pasionat de fotbal. El a publicat de multe ori poze de la meciurile lui Poli Iași. Morariu a fost prezent și în luna noiembrie la partida dintre Poli Iași și FCSB și a postat mai multe poze în care a ajutat la deszăpezirea suprafeței de joc. Cu toate acestea, cel supranumit „eroul cu făcălețul” nu le-a purtat noroc ieșenilor. FCSB a câștigat o deplasare dificilă, pe stadionul Emil Alexandrescu, cu scorul de 2-1, prin golurile lui Dennis Man și Harlem Gnohere, după ce Dylan Flores deschisese scorul pentru trupa lui Flavius Stoican.

Reamintim că în noaptea de 3 spre 4 iulie 2017, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe London Bridge. Teroriștii au omorât opt oameni și au rănit alți 48. Înarmați cu cuțite, aceștia au început să atace trecătorii și oamenii aflați în localurile din Borough Market. Florin a adăpostit mai multe persoane în brutăria în care lucra, dar a și pus pe fugă unul dintre atacatori. Pentru curajul său, Florin va fi decorat cu medalia pentru curaj de către Regina Angliei.