Niţă, lăudat după primul meci la Sparta: "A fost de la început prima opţiune"

sparta praga, florin nita, andrea stramaccioni

Cel de-al treilea român din lotul Spartei Praga, portarul Florin Niţă, a debutat în tricoul noii sale echipe. Antrenorul Stramaccioni îl laudă pe Niţă.

Fostul portar al FCSB, Florin Niţă, şi-a făcut debutul la Sparta Praga, dar nu a fost un moment fericit, pentru că gruparea cehă a pierdut în ultimul meci al stagiului de pregătire de la Marbella în faţa campioanei Rusiei, Spartak Moscova cu 2-1 (VEZI DETALII AICI)

Cu toate acestea, antrenorul italian al Spartei, Andrea Stramaccioni, l-a felicitat pe Niţă pentru prestaţie, românul neavând nici o vină la golurile primite. Mai mult, deşi a fost prima dată când a evoluat alături de noii săi colegi Niţă a impresionat prin siguranţa cu care şi-a dirijat defensiva şi prin jocul bun de picior.

El a avut câteva intervenţii salutare şi Stramaccioni crede că Niţă nu va avea nici un fel de problemă pentru a-şi impune locul în echipă, pentru că el asta îşi doreşte cel mai mult, un portar care să aibă multă mobilitate în careu, să aibă un joc de picior sigur.

"După plecarea portarului slovac Dubravka la Newcastle ne-am dorit un portar cu aceleaşi caracteristici de joc. Florin Niţă vine de la un club unde a învăţat să joace sub presiune, la Steaua şi a fost prima noastră opţiune de la bun început".