Fotbal intern

Fără Florin Niță, noul Tătărușanu, era execuție pe Arena Națională! Notele FANATIK după România – Germania 0-1

28.03.2021 | 23:43
Fara Florin Nita noul Tatarusanu era executie pe Arena Nationala Notele FANATIK dupa Romania  Germania 01
ADVERTISEMENT

Germania a învins România cu 1-0 în a doua etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Unicul gol al meciului a fost marcat de Serge Gnabry, în minutul 17. Nemții au controlat jocul și puteau să se impună mai clar decât o arată scorul. “Tricolorii” au fost timorați cea mai mare parte a meciului și și-au dat seama că pot să scoată ceva din meci abia când a fost prea târziu. 

România, temătoare în fața Germaniei! Ne-am trezit prea târziu

Deși pentru România o înfrângere la limită în fața Germaniei nu sună neapărat rău, evoluția multor jucători din echipa lui Mirel Rădoi a lăsat de dorit. Printre dezamăgiri se numără Mario Camora, Ianis Hagi, Alin Toșca sau Florin Tănase. “Tricolorii” au încercat să forțeze egalarea abia în ultimele 10 minute, când au arătat mai mult tupeu. Dar era deja prea târziu.

ADVERTISEMENT

Îl remarcăm pe Florin Niță, omul care a limitat proporțiile scorului cu intervenții foarte bune la Sane, Gnabry, Havertz sau Gundogan. Singurele ocazii ale României din acest meci au fost ratat de Keșeru, Mihăilă, Tănase și Stanciu. Niciunul dintre ei nu a găsit poarta din situații foarte bune.

Florin Niță, cel mai bun om al României! A limitat proporțiile scorului

Notele FANATIK pentru jucătorii lui Mirel Rădoi după meciul România – Germania 0-1:

Florin Niță – 8 – A parat șutul lui Havertz din minutul 9, scăpat singur în banda dreaptă. Nu a avut ce să facă la golul lui Gnabry. În partea secundă a scos bine în minutul 50 la șutul violent al lui Leon Goretzka. Providențial în fața lui Gnabry în minutul 58. Două minute mai târziu a scos șutul lui Gundogan. Cel mai bun om al României în meciul cu nemții după ce a apărat și șutul lui Timo Werner.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu – 5 – A văzut cartonașul galben destul de devreme la un fault la Sane. A avut o misiune dificilă, Can, Gundogan sau Gnabry având incursiui în dreapta. Depășit în viteză deseori de rapizii atacanți adverși.

Vlad Chiricheș – 6 – Pasă excepțională în minutul 12 care l-a lăsat pe Mihăilă singur cu portarul. În minutul 14 a reluat periculos din corner spre poarta lui Neuer. A fost cel mai sigur apărător al tricolorilor. Multe intervenții utile în defensivă.

ADVERTISEMENT

Alin Toșca – 5 – Ezitant în prima parte. O viteză în minus față de adversari, fără mari realizări, deseori depășit de oponenți. Nu a avut niciun aport în puținele faze ofensive ale României.

Mario Camora – 4 – L-a scos din offside pe Havertz la faza care a dus la deschiderea scorului. A avut mari dificultăți cu Havertz tot restul reprizei. A fost scos la pauză. Unul dintre cei mai slabi oameni ai României. În locul său a intrat Andrei Burcă, Alin Toșca fiind tras în partea stângă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin – 5 –  A fost la un pas de o greșeală uriașă, pasa înapoi din minutul 19 către Niță fiind interceptată. Din fericire, am scăpat fără gol. A tras primul șut pe poartă în minutul 27, Neuer a reținut balonul. O evoluție ștearsă a lui Marin, care a greșit destul de multe baloane. Însă, a fost unul dintre oamenii care au alergat cel mai mult.

Nicu Stanciu – 5 – A avut câteva recuperări bune la centrul terenului, dar a și greșit destul de mult în startul meciului. Fiind folosit la închidere, nu a putut lumina cu nimic jocul ofensiv al României, rămas în beznă pe tot parcursul meciului. În minutul 90 a ratat cea mai mare ocazie a României, scăpat singur a tras în plasa laterală.

Ianis Hagi – 4 – Invizibil în prima jumătate de oră. Toate acțiunile de atac din primele 30 de minute s-au dus pe partea lui Mihăilă. Nici în partea secundă nu a avut vrun aport ofensiv. Schimbat în minutul 82.

Florin Tănase  – 5 –  Foarte puține atingeri în prima repriză. Bine blocat de nemți, nu a avut spațiu de manevră. În minutul 55 a ratat o ocazie uriașă. A tras peste din poziție bună. Neinspirat și el în această seară. A fost schimbat în minutul 82

Valentin Mihăilă – 6 – A pătruns bine în minutul 8 și pasa bună l-a găsit bine pe Keșeru în centru. Găsit perfect de o pasă a lui Chiricheș, a scăpat singur cu Neuer, dar a tras peste poartă. A ieșit în minutul 65. A fost unul dintre cei mai activi oameni ai României pe atac.

Claudiu Keșeru – 4 – A ratat prima șansă a României în minutul 8. Șutul său a trecut mult peste poartă. A atins rareori mingea și a fost schimbat în minutul 65.

Au intrat pe parcurs:

Andrei Burcă (min. 45) – 5 – Depășit clar de Gnabry în minutul 58, fază la care Niță a fost providențial. A blocat câteva inițiative ale jucătorilor germani.

George Pușcaș (min. 65) – 6 – Bătăios în atac, au ajuns puține mingi la el. A șutat la poartă în minutul 87, însă Neuer a reținut fără probleme.

Dennis Man (min. 65) – 5 – A participat la puține acțiuni de atac. Nemții au arestat mingea în final de meci și România a avut puține acțiuni.

Alexandru Cicâldău (min. 82): S-a remarcat în minutul 88, având o acțiune foarte bună, finalizată de șutul lui Pușcaș pe spațiul porții.

Alexandru Maxim (min. 82): A dat câteva pase bune în final de meci. Intrarea lui și a lui Cicâldău au revigorat ofensiva noastră.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru „2 solist” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT