Fotbal intern

Florin Niță, salariu de 10.000 de euro la FCSB. Reacția lui Gigi Becali despre transferul portarului de la Sparta Praga. Exclusiv

29.05.2020 | 13:37
Florin Nita salariu de 10000 de euro la FCSB Reactia lui Gigi Becali despre transferul portarului de la Sparta Praga Exclusiv
Florin Nita in meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si Viitorul Constanta, din cadrul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 17 decembrie 2017. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Florin Niță la FCSB este o mutare care s-ar putea face în această vară în anumite condiții financiare. Acestea depind în primul rând de modul cum Sparta Praga, actuala echipă a portarului, va fi de acord să se despartă de român.

Din informațiile FANATIK, cehii vor o anumită sumă de bani pentru goal-keeper, dar Gigi Becali, în noile condiții economice, nu este de acord să o plătească.

ADVERTISEMENT

Florin Niță, salariu lunar de 10.000 de euro la FCSB, cu condiția să vină liber de contract!

Campionatul din Cehia s-a reluat în această săptămână, cu derby-ul orgoliilor dintre Sparta Praga și Viktoria Plzen, în condițiile în care titlul este ca și adjudecat de către Slavia Praga, echipa lui Nicușor Stanciu.

Vestea proastă pentru Florin Niță, portarul celor de la Sparta Praga, este că rămâne în continuare pe banca de rezerve. Antrenorul Vaclav Kotal îl preferă pe conaționalul Milan Heca, sosit la Sparta în același an, 2018, ca și românul Florin Niță.

ADVERTISEMENT

Sparta a pierdut iar cu Heca în poartă, 1-2 cu Plzen, dar situația lui Niță pare neschimbată. Nu primește șansa de a-și „recupera” poarta. Niță mai are un an de contract cu Sparta, ar vrea să plece, dar cehii nu sunt de acord fără să încaseze ceva.

Varianta FCSB pentru Florin Niță stă în picioare, dar există o condiție foarte importantă: să vină liber de contract! La echipa lui Gigi Becali portarul ar urma să câștige 10.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali despre transferul lui Florin Niță la FCSB. „Eu nu mai dau bani pe transferuri!”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate primele discuții care au avut loc între Niță și cei de la FCSB. Se întâmpla la mijlocul lunii februarie, puțin înainte ca Bălgrădean să semneze cu CFR Cluj.

Eu încerc să îmi fac treaba cât mai bine la Sparta Praga. Dar dacă cluburile se vor înţelege sunt şanse să vin”, a fost declarația lui Niță la acel moment pentru site-ul nostru. Era înaintea pandemiei.

ADVERTISEMENT

FANATIK s-a interesat despre suma pentru care Becali l-ar putea transfera pe Niță. Cehii cereau 500.000 de euro, dar patronul celor de la FCSB nu părea dispus să dea mai mult de 150.000 de euro. Între timp nu mai este dispus să-i plătească nici pe aceia.

Eu nu mai dau bani pe transferuri. Asta e situația acum. Am spus că-l vreau pe Niță, este adevărat, dar eu pun condițiile. Dacă vine liber de contract, mă interesează” – Gigi Becali pentru FANATIK

Florin Niță e de acord să renunțe la mulți bani ca să se întoarcă și să-și încheie cariera la FCSB

Florin Niță a plecat de la FCSB la Sparta Praga în ianuarie 2018 și a semnat pentru trei ani și jumătate. El mai are angajament în capitala Cehiei până în 30 iunie 2021 și câștigă 20.000 de euro lunar.

  • 1,6 milioane de euro este cota lui Florin Niță în acest moment, cu 400.000 de euro mai puțin decât vârful carierei, adică momentul transferului în Cehia

Este aproape sigur că Niță va pleca de la Sparta în această vară, anunț făcut și de presa cehă. Asta în condițiile în care foarte probabil nici nu va mai prinde lotul în sezonul următor, deoarece pe lângă Heca și Bicik, la Sparta va ajunge și portarul Matous Trmal de la Slovacko.

Sparta Praga își va face în scurt timp toate calculele și probabil nu-l va mai ține pe Niță căruia trebuie să-i plătească pentru ultimul an de contract încă 240.000 de euro fără să se folosească de serviciile acestuia. Niță va pleca, dar nu se știe dacă va rezilia și va deveni liber de contract sau cehii vor încerca să mai obțină ceva bănuți.

„S-ar bucura să se întoarcă, pentru că ţine foarte mult la Steaua şi şi-ar dori să revină acasă, dar nu ştiu dacă se va întâmpla acest lucru” – Nicușor Stanciu, fost coleg cu Niță la FCSB și la Sparta Praga

Florin Niță le-a mărturisit apropiaților că-și dorește foarte mult să apere, iar pentru acest lucru trebuie să schimbe aerul. E de acord să renunțe și la mulți bani pentru a se întoarce la FCSB din sezonul viitor. Mai mult, vrea să-și încheie cariera la echipa lui Gigi Becali!

  • 1,35 milioane de euro a plătit Sparta Praga celor de la FCSB la începutul anului 2018 pentru transferul lui Florin Niță
  • 33 de ani va împlini Florin Niță pe 3 iulie 2020, el jucând în România doar pentru Concordia Chiajna și FCSB

 

ADVERTISEMENT