Fotbal intern

Florin Niță, din nou cel mai bun fotbalist al României și în eșecul cu Armenia: ”Zici că are arcuri”

01.04.2021 | 09:51
Florin Nita din nou cel mai bun fotbalist al Romaniei si in esecul cu Armenia Zici ca are arcuri
ADVERTISEMENT

Portarul Florin Niță este singurul remarcat după eșecul dramatic al echipei naționale a României din Armenia, el reușind noi parade importante și fiind cel mai bun jucător al formației noastre.

”Tricolorii” au cedat cu 3-2 la Erevan după ce au condus cu 2-1 și se află după trei meciuri pe locul 4 în grupă, micșorându-și șansele de calificare la CM 2022.

ADVERTISEMENT

Ajuns titular în prima reprezentatică la 33 de ani, Niță a avut o nouă prestație remarcabilă, dar și-a găsit cu greu cuvintele atunci când a fost întrebat dacă poate găsi explicații pentru căderea ”tricolorilor”.

România a pierdut cu Armenia, iar Florin Niță a fost din nou cel mai bun fotbalist

Prestația foarte bună a lui Florin Niță a fost remarcată și de fostul internațional Florin Prunea, care l-a lăudat pe jucătorul de la Sparta Praga considerând că acesta a fost cel mai bun fotbalist al României în înfrângerea cu Armenia.

ADVERTISEMENT

”Băiatul ăsta, Niță, are niște evoluții… Vă spun ceva, parcă este din…. din alt loc! Are o viteză de reacție, băiatul ăsta, zici că are arcuri și viteză. Păi, mingea aia, din prima repriză, este extraordinar de grea”, a declarat Prunea la emisiunea Digi Sport Special.

Antrenorul Marius Șumudică a remarcat și el prestația foarte bună a lui Florin Niță și i-a pus la zid pe George Pușcaș și Vasile Mogoș, pe care i-a considerat cei mai slabi jucători dintre cei trimiși de Mirel Rădoi pe teren.

ADVERTISEMENT

Niță, evoluții fantastice în startul preliminariilor

Evoluția la nivel înalt a lui Florin Niță în meciul împotriva Armeniei a fost remarcat și de FANATIK care i-a acordat nota 7. Singurul care a primit o notă mai mare din naționala României a fost mijlocașul Alexandru Cicâldău, autorul celor două goluri ale ”tricolorilor”.

Florin Niță a avut o prestație fantastică și în partida pierdută cu Germania, scor 0-1, pe Arena Națională. Atunci, toitularul postului de portar în naționala României a fost cu adevărat un înger păzitor, iar înfrângerea la limită i se datorează în mare măsură.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant Viorel Moldovan spunea după eșecul în fața nemților, că adversarul ne-ar fi călcat în picioare dacă Niță nu avea câteva intervenții fantastice. Fostul mare portar Helmuth Duckadam precizat și el că Niță a făcut în fața Germaniei meciul carierei.

ADVERTISEMENT