Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Florin Niță, discurs plin de fair-play după calificarea României în optimi la EURO: „Împreună facem istorie pentru această țară frumoasă”

Florin Niță a tras concluziile după calificarea naționalei României în „optimi” la EURO 2024. Portarul „tricolorilor” a mulțumit divinității.
26.06.2024 | 21:50
Florin Nita discurs plin de fairplay dupa calificarea Romaniei in optimi la EURO Impreuna facem istorie pentru aceasta tara frumoasa
Florin Niță a impresionat prin discursul său după calificarea naționalei României în optimi la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a scris istorie la EURO 2024. Naționala condusă de la margine de Edi Iordănescu s-a calificat în „optimi” la turneul final din Germania, după 1-1 cu Slovacia la Frankfurt. Florin Niță, vizibil emoționat, a mulțumit suporterilor pentru atmosfera superbă creată pe Deutsche Bank Park.

Florin Niță, discurs plin de fair-play după calificarea României în optimi la EURO: „Împreună facem istorie pentru această țară frumoasă”

Florin Niță a fost unul dintre cei mai mai buni jucători ai naționalei României în cele trei meciuri din faza grupelor la EURO 2024. Portarul în vârstă de 36 de ani, care va prinde un transfer de milioane după turneul final, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru performanța istorică a naționalei României.

ADVERTISEMENT

„Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit, pentru toată satisfacția de după meci. Îi mulțumesc pentru că ne-a ajutat să ne atingem obiectivul și că am bucurat o națiune întreagă. Suntem o echipă, am muncit împreună, niciunul nu am făcut mai mult sau mai puțin.

Ne-am făcut treaba egal și am respectat ce ni s-a spus. Mă bucur că fac parte din această minunată echipă. Împreună facem istorie pentru această țară frumoasă și sunt foarte fericit.

ADVERTISEMENT

„Le mulțumesc suporterilor pentru tot efortul pe care l-au făcut”

Fanii s-au ridicat la cele mai înalte culmi. I-am simțit în prima repriză cât și în a doua repriză. Le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut atât în această seară, cât și în meciurile trecute”, a declarat Florin Niță, la Pro TV.

România va juca în „optimile” de finală, marți, 2 iulie, pe Allianz Arena din Munchen. Adversara României va fi Olanda sau Slovenia. „Tricolorii” vor reveni pe stadionul celor de la Bayern Munchen, după 3-0 cu Ucraina în prima etapă din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Edi Iordănescu a terminat pe primul loc în Grupa E din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina. Selecționata lui Serghei Rebrov este eliminată, înfrângerea împotriva „tricolorilor” cântărind decisiv.

Clasându-se pe primul loc în Grupa E, România a scăpat de adversari, precum Franța sau Spania. Belgia, care a terminat pe locul 2 în grupă, se va duela pentru un loc în sferturi cu Franța. De cealaltă parte, Slovacia ar putea întâlni Spania sau Anglia.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, „tricolorii” s-au bucurat la maximum alături de suporteri. Imaginile excepționale au fost surprinse de reporterii FANATIK din Germania. Este pentru prima oară în istorie, când România câștigă grupa la turneul final european.

ADVERTISEMENT
100 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „România să câștige EURO 2024”