Sport

Florin Niță, elogiat de Bogdan Stelea după România – Finlanda 1-0: „Parada lui a fost una extraordinară”

Florin Niță (34 de ani) a fost din nou unul dintre cei mai buni „tricolori”. Portarul naționalei a închis poarta în România - Finlanda 1-0 și a primit laudele lui Bogdan Stelea.
12.06.2022 | 16:26
Florin Nita elogiat de Bogdan Stelea dupa Romania  Finlanda 10 Parada lui a fost una extraordinara
Florin Niță a fost lăudat de Bogdan Stelea, după România - Finlanda 1-0. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florin Niță continuă să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști ai naționalei României. Goalkeeperul Spartei Praga a avut o intervenție senzațională în victoria cu Finlanda, scor 1-0, și a fost elogiat de Bogdan Stelea.

Florin Niță, lăudat de Bogdan Stelea. Intervenția din partida cu Finlanda, de pus în ramă

În minutul 51 al meciului de pe Giulești, la scorul de 1-0 pentru „tricolori”, Florin Niță a scos o minge trimisă de Joel Pohjanpalo pe care scria gol.

ADVERTISEMENT

Poarta era goală, atacantul finlandez a trimis din câțiva metri, dar goalkeeperul nostru a respins balonul cu un plonjon in extremis.

„Nu știu dacă e urmașul meu, dar își are locul lui acolo. Parada a fost una extraordinară (n.r. – din meciul cu Finlanda). Era o situație inedită de a se marca un gol.

ADVERTISEMENT

El trebuie să facă asta în continuare, să nu se oprească, să încerce să dea tot în orice fază. A avut o intervenție bună și a ajutat echipa”, a declarat Bogdan Stelea, la Digi Sport.

18 selecții are Florin Niță sub „tricolor”, în timp ce Bogdan Stelea a apărat de 91 de ori poarta primei reprezentative, cu care a participat la cinci turnee finale: World Cup 1990, World Cup 1994, World Cup 1998, Euro 1996 și Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Portarul României, remarcat și de selecționerul nordicilor

Florin Niță a fost cel mai bun „tricolor” și în viziunea lui Markku Kanerva. Selecționerul Finlandei l-a lăudat pe goalkeeperul în vârstă de 34 de ani la finalul meciului din Giulești.

„A fost un meci foarte strâns. Bineînțeles că sunt dezamăgit că am pierdut meciul, dar România a intrat foarte puternică în joc și noi ne-am chinuit să facem ceva. Este o echipă bună pe contraatac, are jucători de calitate.

ADVERTISEMENT

Portarul (n.r. – Florin Niță) este unul dintre eroi, a făcut un meci senzațional, a avut câteva intervenții bune”, a declarat Markku Kanerva, după România – Finlanda 1-0.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: