Sport

Florin Niță, erou la Pardubice: ”Un dar din cer”. Cehii, material emoționant dedicat lui ”Chucky” din poarta naționalei României

Sosit în iarnă, sub formă de împrumut, la Pardubice, portarul echipei naționale, Florin Niță, a devenit, după numai 8 meciuri, eroul echipei.
23.03.2023 | 15:15
Florin Nita erou la Pardubice Un dar din cer Cehii material emotionant dedicat lui Chucky din poarta nationalei Romaniei
Florin Niță este erou la Pardubice. Foto: Ivana Hoskova / Pardubicky Denik
ADVERTISEMENT

Mai bine de un an, Florin Niță n-a evoluat la Sparta Praga. Iar acest lucru îi afecta și șansele de a evolua la națională. A venit însă oferta lui Pardubice, care, pentru a se salva de la retrogradare, trebuia să schimbe în bine media de 2,44 goluri primite pe meci. Și, în numai 8 meciuri, nu doar că a izbutit din plin acest lucru. Românul a devenit eroul echipei.

La Pardubice nimeni nu are vreun dubiu: ”Proiectul Niță este o capodoperă și este cea mai bună afacere din istoria clubului”

De la sosirea lui Florin Niță, Pardubice a pierdut doar două dintre cele 8 partide disputate. A adunat 12 puncte, mai multe decât campioana Plzen. Și începe să viseze că va ieși din zona play-out.

ADVERTISEMENT

Marele merit, scriu jurnaliștii locali, îi aparține românului. Care are doar 10 goluri primite, ceea ce înseamnă o medie de numai 1,25 pentru fiecare meci.

În schimb are 41 de parade decisive, între care 20 la meciurile de-acasă. Și o rată de parade reușite de 80,4%. O cifră remarcabilă pentru o echipă din zona inferioară a ierarhiei. În plus, una pe care nu a izbutit-o nici măcar la Sparta.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

”Stropită cu apă vie. Nu, nu căuta niciun fel de farmece. Deși are oarecum legătură cu basmul. O echipă condamnată de mulți a renăscut în această primăvară. Iar meritul îi revine portarului Florin Nita, care are uneori performanțe fabuloase.

Pardubice avea nevoie de un portar care să o ajute prin experiența și arta lui. Florin Niță s-a prezentat la Pardubice la sfârșitul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Actualul antrenor al clubului, Radoslav Kovac, și-a folosit legăturile cu directorul sportiv și coechipierul de la echipa națională, Tomas Rosicky, și l-a adus pe Niță, în condiții atipice.

Nouăzeci la sută din salariul portarului român este plătit de Sparta. Niță primește aproape un milion de coroane de la Sparta, în fiecare lună. Majoritatea jucătorilor echipei de la Pardubice nu câștigă o asemenea sumă pentru tot anul.

ADVERTISEMENT

De la început, proiectul Niță s-a dovedit a fi o capodoperă si cea mai bună afacere din istoria clubului. Iar cu el în poartă, Pardubice se poate gândi nu doar să evite retrogradarea directă, ci și barajul”, a scris Pardubicky Denik într-un material dedicat lui Florin Niță.

ADVERTISEMENT

  • 1,31 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul Andorra – România.

Tags:

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA

Europa Liberă: Șefi ai unui spital, filmați în timp ce intrau cu plase...
Europa Liberă: Șefi ai unui spital, filmați în timp ce intrau cu plase în Ministerul Sănătății, în plină evaluare. Surse din instituție susțin că erau cârnați de Pleșcoi
A obținut victoria carierei la Roland Garros, apoi a fost întrebat dacă și-a...
A obținut victoria carierei la Roland Garros, apoi a fost întrebat dacă și-a bătut iubita! A urmat un moment regretabil
Au
Au "furat" meserie 4 ani în Germania, apoi au deschis propria afacere în România. Povestea de succes a celor doi soţi din Suceava
Afacerea cu care Ion Ţiriac a dat lovitura în România. Se fac deja...
Afacerea cu care Ion Ţiriac a dat lovitura în România. Se fac deja liste de aşteptare!
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este...
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este învingătoarea noastră oficială'
Drama neștiută din viața lui Puya. Cântă și astăzi despre această suferință. „Nu...
Drama neștiută din viața lui Puya. Cântă și astăzi despre această suferință. „Nu pot să îi șterg nici numărul din telefon”
Bella Thorne, fotografii extrem de sexy. Cum s-a pozat în mașină. A adunat...
Bella Thorne, fotografii extrem de sexy. Cum s-a pozat în mașină. A adunat sute de mii de reacții. GALERIE FOTO
Maurice Munteanu reacționează după ce Dana Budeanu l-a ironizat
Maurice Munteanu reacționează după ce Dana Budeanu l-a ironizat
Topul celor mai puternice 10 armate ale lumii în 2023. Surprinzător, pe ce...
Topul celor mai puternice 10 armate ale lumii în 2023. Surprinzător, pe ce loc se află România
Grațiela Duban, primele declarații despre divorț! Ea și Andrei erau împreună de 14...
Grațiela Duban, primele declarații despre divorț! Ea și Andrei erau împreună de 14 ani
ADIO, Simona Halep! VERDICT devastator pentru campioana României. A PIERDUT
ADIO, Simona Halep! VERDICT devastator pentru campioana României. A PIERDUT
Cu cine s-a iubit Regina Maria chiar în Peleș: 'Relația se consuma în...
Cu cine s-a iubit Regina Maria chiar în Peleș: 'Relația se consuma în faţa personalului palatului'