Sport

Florin Niță, erou la Pardubice: ”Un dar din cer”. Cehii, material emoționant dedicat lui ”Chucky” din poarta naționalei României

Sosit în iarnă, sub formă de împrumut, la Pardubice, portarul echipei naționale, Florin Niță, a devenit, după numai 8 meciuri, eroul echipei.
23.03.2023 | 15:15
Florin Nita erou la Pardubice Un dar din cer Cehii material emotionant dedicat lui Chucky din poarta nationalei Romaniei
Florin Niță este erou la Pardubice. Foto: Ivana Hoskova / Pardubicky Denik
ADVERTISEMENT

Mai bine de un an, Florin Niță n-a evoluat la Sparta Praga. Iar acest lucru îi afecta și șansele de a evolua la națională. A venit însă oferta lui Pardubice, care, pentru a se salva de la retrogradare, trebuia să schimbe în bine media de 2,44 goluri primite pe meci. Și, în numai 8 meciuri, nu doar că a izbutit din plin acest lucru. Românul a devenit eroul echipei.

La Pardubice nimeni nu are vreun dubiu: ”Proiectul Niță este o capodoperă și este cea mai bună afacere din istoria clubului”

De la sosirea lui Florin Niță, Pardubice a pierdut doar două dintre cele 8 partide disputate. A adunat 12 puncte, mai multe decât campioana Plzen. Și începe să viseze că va ieși din zona play-out.

ADVERTISEMENT

Marele merit, scriu jurnaliștii locali, îi aparține românului. Care are doar 10 goluri primite, ceea ce înseamnă o medie de numai 1,25 pentru fiecare meci.

În schimb are 41 de parade decisive, între care 20 la meciurile de-acasă. Și o rată de parade reușite de 80,4%. O cifră remarcabilă pentru o echipă din zona inferioară a ierarhiei. În plus, una pe care nu a izbutit-o nici măcar la Sparta.

ADVERTISEMENT

”Stropită cu apă vie. Nu, nu căuta niciun fel de farmece. Deși are oarecum legătură cu basmul. O echipă condamnată de mulți a renăscut în această primăvară. Iar meritul îi revine portarului Florin Nita, care are uneori performanțe fabuloase.

Pardubice avea nevoie de un portar care să o ajute prin experiența și arta lui. Florin Niță s-a prezentat la Pardubice la sfârșitul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

Actualul antrenor al clubului, Radoslav Kovac, și-a folosit legăturile cu directorul sportiv și coechipierul de la echipa națională, Tomas Rosicky, și l-a adus pe Niță, în condiții atipice.

Nouăzeci la sută din salariul portarului român este plătit de Sparta. Niță primește aproape un milion de coroane de la Sparta, în fiecare lună. Majoritatea jucătorilor echipei de la Pardubice nu câștigă o asemenea sumă pentru tot anul.

ADVERTISEMENT

De la început, proiectul Niță s-a dovedit a fi o capodoperă si cea mai bună afacere din istoria clubului. Iar cu el în poartă, Pardubice se poate gândi nu doar să evite retrogradarea directă, ci și barajul”, a scris Pardubicky Denik într-un material dedicat lui Florin Niță.


  • 1,31 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul Andorra – România.

ADVERTISEMENT
Tags: