Fotbal intern

Gigi Becali s-a răzgândit. A făcut acum ofertă celor de la Sparta Praga pentru Florin Niță! Exclusiv

01.06.2020 | 12:34
Gigi Becali sa razgandit A facut acum oferta celor de la Sparta Praga pentru Florin Nita Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a făcut ofertă de 100.000 de euro pentru a-l transfera pe Florin Niță de la Sparta Praga la FCSB. Este ultima noutate din tabăra echipei antrenate de Bogdan Argeș Vintilă.

Deși în urmă cu câteva zile, patronul roș-albaștrilor spunea că nu mai dă niciun ban pe transferuri, acesta s-a răzgândit și a atacat „pista Florin Niță”. De ce această schimbare de strategie?

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, patronul FCSB, a făcut ofertă de 100.000 de euro celor de la Sparta Praga pentru Florin Niță

FANATIK a discutat acum câteva zile cu patronul celor de la FCSB, care s-a declarat interesat de transferul lui Florin Niță de la Sparta Praga, dar punea o condiție esențială: să nu plătească vreun ban, iar portarul să vină astfel liber de contract.

Eu nu mai dau bani pe transferuri. Asta e situația acum. Am spus că-l vreau pe Niță, este adevărat, dar eu pun condițiile. Dacă vine liber de contract, mă interesează”, a declarat Gigi Becali pentru site-ul nostru în urmă cu trei zile.

ADVERTISEMENT

În week-end lucrurile s-au schimbat. Gigi Becali i-a anunțat pe cei de la Sparta Praga că dă 100.000 de euro pentru transferul la FCSB al lui Florin Niță, care mai are contract cu cehii încă un sezon.

Patronul roș-albaștrilor s-a răzgândit după unele discuții cu cei din staff-ul tehnic, care i-au transmis că e nevoie totuși de un portar cu experiență. Iar Niță este cea mai bună alegere, cu atât mai mult cu cât a declarat că e foarte tentat de revenire.

ADVERTISEMENT

Cehii de la Sparta Praga i-au cerut lui Gigi Becali 300.000 de euro, scăzându-și deja pretențiile la jumătate

Dacă în urmă cu trei-patru luni, când FANATIK a dezvăluit primele discuții dintre Becali și Niță pentru revenirea la FCSB, cei de la Sparta Praga au cerut 500.000 de euro pe portar, lucrurile s-au schimbat acum.

La oferta lui Becali, cehii au răspuns că îi dau drumul pentru 300.000 de euro, aproape jumătate din cât doreau la începutul anului. În aceste condiții, șansele de a se ajunge la un acord financiar între cluburi sunt din ce în ce mai mari.

ADVERTISEMENT
  • 1,35 milioane de euro a încasat Becali de la Sparta Praga în momentul transferului lui Florin Niță în Cehia

Gigi Becali a aflat că Florin Niță e „disperat” să se întoarcă acasă, la FCSB!

Un factor extrem de important în realizarea acestei mutări este dorința fotbalistului de a se întoarce acasă. Florin Niță mai are contract cu Sparta Praga până în iunie 2021 și câștigă 20.000 de euro lunar.

El nu mai are șanse să prindă poarta la Sparta, nici în acest sezon, nici în cel următor. Își dorește să joace, la fel cum își dorește să revină acasă, la FCSB. Astfel că e dispus să renunțe și la bani mulți ca să se întâmple acest lucru.

„Mesajul” lui Florin Niță, care e disperat să se întoarcă la FCSB, a ajuns și la Gigi Becali, iar patronul și-a stabilit noua strategie. Îl vrea pe Niță și încearcă acum să se ajungă la un acord financiar cu Sparta Praga.

FCSB are în acest moment doar portari U22, iar „Messi” nu oferă încredere suficientă

După ce Cristi Bălgrădean a semnat cu CFR Cluj, Gigi Becali a decis ca acesta să nici nu mai intre în baza de la Berceni până la terminarea contractului. Astfel că FCSB va aborda finalul de sezon cu doi portari tineri, Andrei Vlad, 21 de ani și Toma Niga, 22 de ani.

Alături de aceștia, la baza de la Berceni se mai pregătește acum și Răzvan Udrea, de la Academie. Din sezonul următor va veni și Ștefan Târnovanu, 20 de ani, cumpărat de Becali de la Poli Iași. Chiar și așa, portarii tineri, în principal „Messi” Vlad, pariul lui Becali, nu oferă încredere suficientă în ciuda declarațiilor patronului, astfel că este nevoie de un goalkeeper cu experiență.

  • 350.000 de euro este cota lui Andrei Vlad, portarul care a împlinit 21 de ani pe 14 aprilie și care va apăra poarta FCSB până la finalul acestui sezon
  • 1,6 milioane de euro este cota lui Florin Niță, care va face 33 de ani pe 3 iulie, și care a jucat la FCSB din iulie 2013 până în ianuarie 2018 când a plecat la Sparta Praga
ADVERTISEMENT