Sport

Florin Niță, încrezător înaintea duelului cu Islanda. Cum poate România să obțină victoria la Reykjavik. Video

Florin Niță mizează pe forța grupului în duelul cu Islanda: „Suntem mult mai montați. Echipa este atuul nostru”, susține veteranul din poarta naționalei României.
01.09.2021 | 13:04
Florin Nita increzator inaintea duelului cu Islanda Cum poate Romania sa obtina victoria la Reykjavik Video
ADVERTISEMENT

Chiar dacă ultimele rezultate nu ne dau prea multe speranțe în vederea calificării la Campionatul Mondial ce va avea loc peste un an și jumătate în Qatar, Florin Niță e convins că „tricolorii” îi pot învinge pe islandezi.

Nu de alta, dar trebuie să facă uitat eșecul în urma căruia au ratat prezența la primul turneu final găzduit și de București. Duelul cu Islanda este programat joi, 2 septembrie, la ora 21:45, pe arena „Laugardalsvollur” din Reykjavik.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” sunt optimiști înaintea meciului cu Islanda

Mă concentrez asupra meciului, să dau tot ce am mai bun din mine, la fel ca la celelalte meciuri. Nu mă pregătesc în mod special. Am analiză video cu fiecare atacant, mijlocași, jucători mai periculoși și încerc să mă relaxez, să nu mă gândesc foarte mult la meci.

Nu vreau să pun presiune pe mine, sunt conștient că e un meci important, dar încerc să mă detașez, că e mai bine. Meciul de anul trecut din Islanda a venit după o perioadă destul de grea.

ADVERTISEMENT

Au fost meciurile amânate, a fost o problemă cu pandemia. Cred că este un atuu pentru noi că suntem mult mai montați acum. Suntem în ritm – ca să explic mai clar – și cred că echipa este un atuu al nostru.

Nu m-a schimbat în niciun fel (n.r. vestea că a devenit prima opțiune pentru poarta României), am rămas același. Nu aș avea de ce să mă schimb. Dacă m-aș schimba, nu ar fi ok pentru mine. E mai bine să rămân omul pe care îl știu toți.

ADVERTISEMENT

Vă dați seama că m-am bucurat foarte mult că am avut această șansă și că am reușit să țin cu dinții de ea. Sper să reușesc și de acum înainte”, a declarat Florin Niță pentru frf.ro, oferindu-le, totodată, un sfat tinerilor portari care visează să-i calce pe urme: „să fie conștiincioși și cât mai serioși”.

Șase debutanți în lotul echipei naționale

Islanda nu este singurul adversar al „tricolorilor” din acest început de septembrie. Tot în preliminariile CM 2022, aceștia vor da piept cu Liechtenstein, pe teren propriu (5 septembrie), respectiv Macedonia de Nord, în deplasare (8 septembrie). Din grupa J mai fac parte Germania și Armenia.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste trei partide, Mirel Rădoi a inclus în lot nu mai puțin de șase jucători aflați la debut în tricoul echipei naționale. Este vorba despre portarul Marian Aioani, fundașii Virgil Ghiță și Andrei Rațiu, mijlocașii Andrei Cordea Marius Marin, precum și atacantul Jovan Markovici.

Lotul echipei naționale pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord:

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • Fundași: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
  • Atacanți: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,36 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: