Fotbal intern

Povestea dramatică a lui Florin Niţă! Cum şi-a pierdut părinţii

FCSB s-a despărţit de Florin Niţă, după patru ani şi jumătate. Citeşte povestea portarului care a semnat cu Sparta Praga.
31.01.2018 | 19:39

Florin Niţă a plecat cu lacrimi în ochi de la FCSB, urmând să joace la Sparta Praga alături de fostul coleg Nicolae Stanciu ( VEZI DETALII AICI). 2.000.000 de euro le-a adus în cont “roş-albaştrilor”, iar Gigi Becali s-a felicitat pentru afacere (VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU NIŢĂ DIN PERIOADA FCSB). Goalkeeper-ul cehilor a reuşit să se impună la vicecampioana României din a doua încercare, adus de Laurenţiu Reghecampf.  

Niţă a avut o copilărie tristă din cauza necazurilor care l-au lovit de foarte mic. Rămas fără tată încă de la vârsta de 5 ani, cel poreclit „Chucky” a ajuns în curtea Stelei, la copii, la 7 ani. Vis împlinit. Numai că, după 8 ani petrecuţi în Ghencea, lui Niţă i s-a spus în faţă că nu are nici o şansă să mai progreseze, iar pentru binele său ar fi cazul să plece la o altă echipă. Astfel că puştiul de 15 ani a înghiţit cu greu în sec şi, cu obidă, şi-a luat tălpăşiţa şi a ajuns la Electromagnetica. Devenită ulterior Rapid II. În 2007, s-a transferat la Concordia Chiajna, unde a apărat până în 2013. Când Laurenţiu Reghecampf l-a adus din nou la echipa sa de suflet, unde începuse să joace de mic copil.

Niţă, rămas fără părinţi

Soarta nu l-a menajat nici în afara gazonului. L-a „încărcat” până la strivire în 2006. Din informaţiile FANATIK.RO, Florin a fost un sportiv care a trecut prin multe probleme ale vieţii până să ajungă titular la Steaua. Rămas fără tată încă de la 5 ani, a fost crescut şi dus la fotbal de mama sa, dar şi aceasta s-a stins din viaţă prematur! În 2006, după ce în 2005 îşi pierduse propria casă. A fost păcălită de o femeie, iar din acest motiv s-a îmbolnăvit de inimă rea, cum se spune în popor, şi după doar un an a murit. Florin a fost distrus, iar cei de la Chiajna au încercat să-l facă să uite de aceste mari probleme. De la Chiajna, a venit la FCSB în vara anului 2013, iar de atunci a apărat poarta steliştilori ori de câte ori i s-a dat ocazia.

Acum, a făcut pasul în afară, iar la 30 de ani va evolua la Sparta Praga, alături de alţi doi români, Nicolae Stanciu şi Bogdan Vătăjelu.

2.000.000 de euro a dat Sparta Praga pentru Florin Niţă