Fotbal intern

Tulburător! Povestea lui Niţă: “Îmi dădeau oamenii de mâncare!”

Portarul plecat de la FCSB la Sparta Praga a avut o copilărie de coşmar. Ce a trebuit să facă Florin Niţă ca să nu ajungă în stradă.
02.02.2018 | 09:24
Tulburator Povestea lui Nita Imi dadeau oamenii de mancare
ADVERTISEMENT

Florin Niţă şi-a povestit viaţa. Portarul care va câştiga 500.000 de euro pe sezon la Sparta Praga şi-a amintit de felul în care a crescut, fără părinţi şi în cea mai cruntă sărăcie. 

“Viaţa mea a însemnat muncă şi iarăşi muncă. Cel mai greu mi-a fost când am rămas singur de lume. Fără părinţi, fără bunici… Am luat-o de la zero. Cel mai mult îi datorez soţiei mele, care mi-a oferit totul în viaţă. Când a murit mama, am simţit că totul s-a terminat pentru mine. A fost o dramă. În mulţumesc soţiei care, când mama era pe patul de moarte, i-a promis că o să aibă grijă de mine”, a spus Niţă pentru Gazeta Sporturilor. 

ADVERTISEMENT

Florin Niţă: “Mă dureau picioarele de la ambalat cozonaci”

Goal-keeper-ul a fost dus la fotbal de o vecină, aceeaşi care l-a dus şi la muncă, la fabrica de cozonaci. Niţă spune că a fost nevoit să muncească de mic copil pentru a nu rămâne pe stradă, mai ales că rămăsese al nimănui. 

“Mi-e greu să povestesc despre ce am trăit, dacă mă apuc trebuie să plâng! Munceam pe unde puteam, chiar şi la o fabrică de cozonaci. Ambalam cozonacii! Nu mi-e ruşine, nu m-am ferit de muncă.  Când rămâi al nimănui, te gândeşti să stai lângă cineva care să-ţi dea de mâncare. De mic mă gândeam că trebuie să muncesc ca să nu rămân sub cerul liber, pe stradă. Toţi se uitau la mine şi erau impresionaţi de ce făceam pentru a-mi ajuta familia. Mă dureau picioarele, că eram mic, de la împachetat cozonaci, dar n-aveam ce face.  La fotbal m-a dus o vecină, cea care mă dusese şi la fabrica de cozonaci. Mi-a spus să muncesc mult, ca să am parte de bucurii. În Chiajna, oamenii mă cunoşteau, îmi dădeau de mâncare. Îmi drămuiam fiecare bănuţ”,  a povestit Florin Niţă. 

ADVERTISEMENT