Fotbal intern

Florin Niță se autopropune la FCSB! ”Eu și acum aș reveni”

17.03.2019 | 15:31
Florin Niță s-a autopropus la FCSB, dar a precizat că Gigi Becali va trebui să discute cu oficalii de la Sparta Praga
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Sparta Praga, Florin Niță, s-a autopropus la FCSB, dar a precizat că mai are contract cu gruparea cehă și dacă finanțatorul Gigi Brecali îl dorește va trebui să discute cu oficialii actualului său club. Internaționalul român în vârstă de 31 de ani a fost cedat de ”roș-albaștrii” la formația din Cehia la începutul anului 2018 pentru suma de 1,35 milioane de euro.

Florin Niță se autopropune la FCSB: ”Nu depinde de mine”

”Eu și acum aș reveni la Steaua, pe cuvânt! Dar nu depinde de mine, am contract cu Sparta și trebuie să-l duc până la final. Dacă vor avea nevoie de mine, cei de la Steaua trebuie să discute cu cehii și să rezolve problema”, a fost declarația dată de Florin Niță, care s-a autopropus astfel la FCSB, formație pentru care a jucat în perioada 1 iulie 2013 – 31 ianuarie 2018.

ADVERTISEMENT

”Țin legătura cu mai mulți jucători de acolo, pentru că Steaua e a doua mea familie și trebuie să păstrez legăturile cu ei. Vorbesc cu ei, le doresc tot binele din lume. Când vorbim nu pot să le dau eu sfaturi, dar le spun că trebuie să se concentreze mai mult și să joace fotbal”, a mai spus Florin Niță, conform sport.ro, la reunirea echipei naționale a României.

Florin Niță în timpul unui antrenament la Sparta Praga
Florin Niță în timpul unui antrenament la Sparta Praga

Niță e în lotul României pentru meciurile cu Suedia și Feroe

FCSB traversează o perioadă mai dificilă după ce a fost învinsă etapa trecută acasă de FC Viitorul, scor 1-2, și a ajuns pe locul trei în clasamentul play-off-ului din Liga 1 Betano. În ultima perioadă, finanțatorul Gigi Becali l-a criticat tot mai des pe portarul Cristian Bălgrădean, dar acesta a rămas titular în poarta ”roș-albaștrilor” deoarece rezerva sa este tânărul Andrei Vlad, care nu a confirmat.

ADVERTISEMENT

Florin Niță a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru partidele pe care echipa națională a României le va disputa cu Suedia (23 martie, ora 19:00, în deplasare) și Insulele Feroe (26 martie, ora 21:45, la Cluj), primele din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Portarul de la Sparta Praga se luptă pentru postul de titular la națională cu Ciprian Tătărușanu și Costel Pantilimon.