News

Florin Pandele, critici la adresa autoritățillor: „Nu are cum Ilfovul să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie”

25.03.2021 | 14:25
Florin Pandele critici la adresa autoritatillor Nu are cum Ilfovul sa fie in carantina si Bucurestiul sa nu fie
ADVERTISEMENT

Florin Pandele a adus critici dure la adresa deciziilor autorităților. El a subliniat că nu este posibil ca județul Ilfov să fie în carantină, iar Bucureștiul să nu fie.

Edilul din Voluntari se întreabă de ce nu se aplică aceeași măsură. El precizează că sunt foarte mulți oameni din localitatea pe care o conduce care lucrează în Capitală.

ADVERTISEMENT

Mai mult de jumătate din localitățile din Ilfov sunt carantinate în momentul de față. Rata de infectare a județului a ajuns joi la 7,91. Măsura nu s-a impus și în București, deși rata de infectare este de 6,5 la mie.

Florin Pandele, critici la adresa autoritățillor: „Nu are cum Ilfovul să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie”

„Ilfovul este cureaua care ține pantalonii. Județul Ilfov, care a fost unul dintre cele mai mari din România, care a intrat la apă și care a ajuns doar cureaua care ține Bucureștiul, nu are cum să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie,” a declarat primarul din Voluntari pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

„Bucureștiul este în Ilfov, a fost capitala județului Ilfov. Și nu ai cum să duci localitățile din jurul Bucureștiului în carantină și să ții Bucureștiul necarantinat. Este părerea mea, ca ilfovean, sinceră,” a adăugat acesta.

Florin Pandele a explicat că situația este foarte grea pentru oameni: „suntem prizonieri în propriile noastre case. Cei care au curți sunt avantajați față de cei care locuiesc la bloc, în apartamente. Vă dați seama că nu este o situație foarte comodă pentru nimeni. Nici pentru noi, ca autorități, nici pentru cetățeni”.

ADVERTISEMENT

„Evit să spun că ne găsim într-o mare închisoare, într-o țară închisă. Localitățile sunt închise. Înțeleg aceste restricții. Nu cred că nu există microbul în sine, înțeleg că trebuie să fim foarte atenți la măsurile care se impun.” a precizat el.

Edilul a sugerat că autoritățile ar trebui să fie mai îngăduitoare cu cetățenii și să recurgă mai rar la amenzi: „autoritățile cred că ar fi trebuit să fie nu neapărat mai conciliante, pentru că trebuie să impună imperativele stabilite de această comisie națională, dar totuși trebuie să fim mai înțelegători, nu trebuie să mai speriem cetățenii că îi amendăm”.

ADVERTISEMENT

„Sunt oameni care nu au bani, care și-au pierdut locurile de muncă, nu știu ce să pună pe masă, au rate la bănci… Și mai venim și noi, autoritățile, cu represiuni, precum «nu ai masca pe stânga, nu ai masca pe dreapta, ce cauți pe stradă la ora asta?». Este o dramă pe care o trăim la nivel național”, a subliniat.

Florin Pandele a povestit că ambii băieți ai săi sunt foarte afectați de aceste măsuri: „băiatul cel mare, David, care împlinește 9 ani în mai, a făcut o depresie și am fost cu el la medic, pentru că plângea și îmi spunea că el vrea să meargă la școală fizic. Nu mai voia să stea în fața tabletei. Iar Zianu, care împlinește 6 ani tot în mai, mi-a spus același lucru: «Tată, vreau să merg la școală fizic».”

ADVERTISEMENT
Tags: